Jakub Forgács Hokej

Bystrické podniky sa pripravujú na hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáme majstrovstvá v centre mesta

Prenosy z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji si Banskobystričania nenechajú ujsť ani tento rok. Vedia to aj prevádzkari v podnikoch pod Urpínom, ktorí mysleli na všetko. Zisťovali sme, čo pripravili pre fanúšikov, ktorí ich počas šampionátu navštívia.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické podniky sa pripravujú na hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáme majstrovstvá v centre mesta
Zdroj: TASR

Hoci minulý rok mali Banskobystričania možnosť, odsledovať všetky zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Bielorusku na veľkoplošnej obrazovke, tento rok tomu tak nebude. Aspoň prvé zápasy svojich obľúbencov tak budú musieť fanúšikovia pozerať, či už doma alebo v niektorom z banskobystrických podnikov. Zisťovali sme preto, ako sú na šampionát pripravené prevádzky v centre mesta.

Na plátne aj obrazovkách

„U nás bude možnosť sledovať hokej na veľkoplošnom plátne aj na obrazovkách,“ povedali nám v Plzenskej reštaurácii na Námestí SNP. Ako sme sa dozvedeli, vychutnať hokejové zápasy nielen slovenskej reprezentácie si tu budete môcť aj na terase s kapacitou 30 ľudí.

V podniku Zlatý Bažant na Námestí SNP sú na zápasy slovenských hokejistov pripravení tiež. „Možnosť sledovať zápasy bude v pivárni (plátno) a aj na letnej terase (televízor). Púšťať budeme aj prenosy z iných stretnutí,“ uviedla Daniela Zummerová z Reštaurácie Zlatý Bažant.

Premietanie zápasov majú pripravené aj v podniku Červený Rak na banskobystrickom námestí, kde budú môcť návštevníci sledovať zápasy tiež vonku aj vnútri. „Zápasy budeme púšťať v pivárni a na letnej terase na plátne,“ informovala Katarína Lukáčová z Červeného Raku, podľa ktorej nepôjde len o stretnutia našich, ale o všetky. Najmä v pivárni podľa jej slov pôjdu stále.

Všetky zápasy z majstrovstiev

"K dispozícii máme tri obrazovky s uhlopriečkami 147, 127 a 106. Jedna z obrazoviek bude aj na terase, ktorej kapacita je približne 45 osôb, " povedal nám prevádzkar z Positivo café na Dolnej ulici. Ako dodal, ľudia si u nich budú môcť vychutnať všetky zápasy počas celých majstrovstiev sve­ta.

„Budeme premietať na plátno na terase. Na nej máme 40 miest,“ uviedol Adrián Hlodák z Kapitol pubu na Kapitulskej ulici, ktorý dodal, že v podniku je tiež televízor, ale miest pre ľudí iba 20. Návštevníci si podľa jeho slov budú môcť pozrieť všetky stretnutia, nielen tie, v ktorých sa predstavia slovenskí hokejisti.

Nie vo všetkých podnikoch v centre mesta si však budete môcť vychutnať atmosféru šampionátu. „Bohužiaľ, u nás nie je možnosť sledovať majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji,“ povedal Boris Repák z Leroy Bar & Café na banskobystrickom Námestí SNP.

Štatistiky dokazujú, že hokejové majstrovstvá si viac užíva mužská populácia. Pre mnohé ženy sú nasledujúce dni doslova nočnou morou. Dámy, máme pre vás prár tipov, ako prežiť hokej bez ujmy na zdraví :)

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Čítajte tiež:

Hokejové majstrovstvá sa nezadržateľne blížia: Bude v Bystrici opäť veľkoplošná obrazovka?

Známi Bystričania priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: Šampionát sa chystá sledovať aj rektor UMB

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM