Jakub Forgács Rôzne

Bystrické osobnosti sa dali nafotiť, ako ste ich ešte nevideli: Moravčík s bazukou, Hamšík pri guľomete

Na trávniku, v ringu, alebo v divadle sa cítia ako doma. Prečo sa však bystrickí športovci a umelci predviedli v netradičných retro pózach a so zbraňami v rukách?

Ilustračný obrázok k článku Bystrické osobnosti sa dali nafotiť, ako ste ich ešte nevideli: Moravčík s bazukou, Hamšík pri guľomete
Zdroj: Dnes24.sk

Za všetkým je propagačná kampaň Múzea SNP, v ktorej sedem známych banskobystrických osobností pózuje ako vojak, vodič veterána, či frontový divadelník. Retro fotky majú jasný cieľ, pripomínať si veci a udalosti, ktoré ovplyvnilo Slovenské národné povstanie a spropagovať tak oslavy 70. výročia SNP, ktoré vypuknú už o pár dní.

Koleník, Kuzminová, aj Hamšík…

V rámci kampane pózuje pri Národnom dome, kultúrnom centre povstaleckej republiky, husľový virtuóz Andrej Baran, člen Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a člen Mucha quartet. V starom veteráne sa predstavil automobilový pretekár Richard Gonda, European F3 Open Cup Champion a pri guľomete zase Marek Hamšík, futalista roka 2013 na Slovensku.

Herec Ján Koleník zapózoval ako divadelník z frontu, operná speváčka Terézia Kružliaková a sólistka Opery Slovenského národného divadla, ako poslucháčka Slobodného slovenského vysielača. Biatlonistka Anastasija Kuzmina, olympijská víťazka z Vancouveru a Soči, svojou fotkou spomína na zimný Pochod cez Chabenec a s bazukou v ruke zapózoval thaiboxer Vladimír Moravčík, Európsky šampión WMC 2013, I-1 WMC 2010 a Svetový šampión WMC 2010.

Bez nároku na honorár

„Je to vôbec prvýkrát, čo sa Múzeum SNP pokúša takto propagovať oslavy výročia SNP. Rozhodli sme sa, že v tomto roku, pri 70. výročí SNP, ktorého sa dožívajú ešte aj priamy účastníci SNP, bude propagácia na ľudskom princípe,“ informoval manažér kvality Múzea SNP Dalibor Lesník.

Keďže podľa neho chcú pritiahnuť aj mladú generáciu, tak oslovili niekoľko známych osobností. „Vychádzame z loga k oslavám SNP, teda sedmička je sedem, ako počet a nula sa zmenila na o, preto sedem osobností. Oslovili sme ľudí z oblasti umenia, kultúry, športu, hudby,“ pokračoval.

„Tým pádom vzišlo týchto sedem osobností, s ktorými sme spravili kratučké rozhovory. Tie nájdu ľudia na stránke Múzea SNP, no vidieť môžu aj ich fotografie na plagátoch a citylightoch. Týždeň pred oslavami SNP budú videoklipy vysielané aj v televízii a počas osláv ich chceme premietnuť medzi jednotlivými kultúrnymi vystúpeniami,“ prezradil Lesník a ako dodal, všetky osobnosti do tohto netradičného projektu išli dobrovoľne, bez nároku na honorár.

Pozrite si netradičné fotky a prvý videorozhovor s Andrejom Baranom v našich galériách!

Osobnosti tvárami jubilejných osláv SNP v Banskej Bystrici
7
Galéria
Osobnosti tvárami jubilejných osláv SNP v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM