Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica predstavila NOVINKU: Pacientom s bolesťami pomáha chladom, FOTO

Liečba chladom utlmuje bolesť, znižuje svalové napätie, urýchľuje hojenie, zmenšuje opuchy, stimuluje krvný obeh a má mnoho ďalších výhod.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica predstavila NOVINKU: Pacientom s bolesťami pomáha chladom, FOTO
3
Galéria

Na Oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica má novinku – prístrojovú kryoterapiu. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

„Prístroj na podávanie lokálnej kryoterapie chladným vzduchom je určený predovšetkým pre pacientov, ktorí sú po úraze, ale aj pre pacientov s degeneratívnymi ochoreniami kĺbov alebo reumatoidnou artritídou,“ uviedla nemocnica s tým, že liečba chladom utlmuje bolesť, znižuje svalové napätie, urýchľuje hojenie, zmenšuje opuchy, stimuluje krvný obeh a má mnoho ďalších výhod. Kryoterapia tiež skracuje dobu liečby.

„Prístroj na podávanie lokálnej kryoterapie chladným vzduchom Cryoflow ICE-CT sme zakúpili aj vďaka finančnej podpore Banskobystrický samosprávny kraj v hodnote 2000 eur,“ dodala nemocnica. Celková suma zakúpeného prístroja bola v hodnote 10 788 eur s DPH.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Pacientom od bolesti uľavuje chlad
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM