Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrická nemocnica bodovala v prestížnej ankete. Hneď dvojnásobne ocenená za inovácie

Bola štyrikrát nominovaná a až v dvoch prípadoch sa aj dočkala ocenenia. Bystrická Rooseveltka sa dočkala úspechu v prestížnej ankete. Pozrite vďaka čomu!

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica bodovala v prestížnej ankete. Hneď dvojnásobne ocenená za inovácie
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica získala v prestížnej ankete TOP Inovácie v medicíne organizovanej Hospodárskymi a Zdravotníckymi novinami ocenenia v kategóriách chirurgia a urológia. Ocenenie za roboticky asistovanú chirurgiu a za robotom asistovaný odber obličky prevzal za nemocnicu počas konferencie Slovenské zdravotníctvo 22. septembra prednosta Urologickej kliniky SZU Vladimír Baláž.

Čítajte tiež: Mimoriadny nález na Hrade Ľupča. Unikátny portál s motívom čiernych sŕdc

„Robotická chirurgia je celosvetovo rozšíreným trendom. Je vyšším stupňom miniinvazívneho prístupu v chirurgii a prináša pre pacienta, ale aj operatéra množstvo výhod. Sme radi, že túto šetrnú medicínsku inováciu majú k dispozícii aj naši pacienti na Slovensku. Zo získaného ocenenia sa veľmi tešíme,“ uviedol prednosta urologickej kliniky Vladimír Baláž.

„Získané ocenenia sú pre našu nemocnicu veľkou cťou. Oceňujeme snahu organizátorov ukázať verejnosti, že aj na Slovensku sú špičkové pracoviská, ktoré poskytujú pacientom kvalitnú a modernú liečbu,“ povedala riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Hospodárske a zdravotnícke noviny po minulé roky organizovali anketu venovanú špičkovým odborníkom – TOP lekári na Slovensku, toho roku sa rozhodli zamerať na inovácie. Cieľom organizátorov je zviditeľniť výkony, operácie, či technológie, ktoré sú výnimočné a ktoré posúvajú úroveň zdravotnej starostlivosti poskytovanej pacientom na Slovenku o krok vpred. Verejnosť a odborníci mali možnosť hlasovať v desiatich kategóriách on-line počas letných mesiacov.

FNsP FDR bola nominovaná v štyroch kategóriách:

  1. Chirurgia – Roboticky asistovaná chirurgia – ocenenie
  2. Onkológia – Miniinvazívna videooperácia štítnej žľazy
  3. Technológie – Inštalácie transjugulárnej intrahepatálnej spoj­ky
  4. Urológia – Unikátny robotom asistovaný odber obličky – ocenenie

Pozrite si úspech bystrickej nemocnice v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: PREHĽAD 10 podujatí pre Bystričanov. Kde sa cez týždeň rozhodne nudiť nebudete?

ORBAZOM: Bystrická Rooseveltka zabodovala v prestížnej ankete
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM