Jakub Forgács Kultúra

Bystričania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad desiatky podujatí, na ktoré sa v Banskej Bystrici oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

CESTOVATEĽSKÉ UTORKY: HOLANDSKO

2. februára 2016 o 16:30, Stredoslovenské múzeum – Tihányiovský kaštieľ

Krajina tulipánov a veterných mlynov. Tak poznajú Holandsko mnohí. Ešte viac vám ho priblíži prezentácia fotografií a zážitkov cestovateľky Margity Jančovej o „krajine ležiacej na vode“.

BYSTRICKÉ FAŠIANGY

2. februára 2016 o 18:30, Dom Slovenského misijného hnutia

Užiť si fašiangové obdobie s tradíciami môžete aj priamo v našom meste. Stačí, ak navštívite podujatie Bystrické fašiangy, na ktorom vystúpia FS Priechoďan z Priechodu, FS Marína zo Zvolena a FS Matičiarik III a Urpín z Banskej Bystrice.

NA HÁKU

2. februára 2016 o 19:00, Klub HaD (Hudby a Divadla)

Milovní divadla, máme pre vás zaujímavý tip na utorkový večer. Je ním monodráma Mariána Kováča Na háku, ktorú budete môcť zažiť v Klube HaD.

BANSKOBYSTRICKÁ LATKA 2016

4. februára 2016 o 16:30, ŠH Dukla na Štiavničkách

Banskobystrická latka, populárny výškarský míting pod strechou, sa po necelom roku opäť pripomína tým najlepším spôsobom. Na 22. ročníku by mal na nej 4. februára štartovať Katarčan Mutaz Essa Baršim a organizátorom sa podarilo získať aj Chorvátku Blanku Vlašičovú.

SKADE RUKA, SKADE NOHA

4. februára 2016 o 18:00, Divadlo Štúdio tanca

Ochutnávka tanečných kurzov detí aj dospelých. V projekte sa predstavia účastníci tanečných kurzov v technikách pohybová príprava, súčasný tanec a klasický tanec spolu s deťmi zo Základnej školy Fantázia.

HC '05 – HKM ZVOLEN

5. februára 17:30, Zimný štadión

Derby, ktoré si nenechá ujsť žiadny správny fanúšik baranov. V piatok narazia banskobystrickí hokejisti na odvekého rivala zo Zvolena.

MARKUS SCHULZ

5. februára 2016 o 21:00, Ministry of Fun Banská Bystrica

Hľadáte vhodný spôsob, ako sa odreagujete po náročnom týždni v práci či škole? V banskobystrickom hudobno-tanečnom klube Ministry of Fun sa o vašu zábavu postará sám Markus Schulz.

DEDINSKÁ ZABÍJAČKA A FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA

6. februára o 8:00, Lagúna Podlavice (pri Jednote)

Aby ste zažili pravú dedinskú zabíjačku, nemusíte ani opustiť mesto Už onedlho sa jedna chystá v Podlaviciach. A to zďaleka nebude všetko. Fašiangová veselica a pochovávanie basy začína večer o 19:00.

JANO SVETLAN MAJERČÍK A PETR HEMMER

6. februára 2016 o 19:00, Klub HaD (Hudby a Divadla)

Stretli sa kedysi v minulých životoch. V súčasnosti len znovu našli cestu k sebe,po hviezdach. Pokorné pesničkárstvo alebo vznešený minimalizmus v prvej línii prúdom tečie od srdca,k srdcu všetkých nás.

BATOLÁRIUM

7. februára 2016 o 10:00, BDNR

Najmladší divadelný projekt na Slovensku. Interaktívne predstavenie pre batoľatá od 10 mesiacov do 3 rokov a ich rodičov.

Čítajte tiež:

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Banskej Bystrici

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM