Rôzne

Bystrica zažije hromadný beh ...a trochu inak: V noci a s čelovkami na hlave!

Večer sa dá zabaviť rôzne. S priateľmi pri káve, s frajerkou v kine, s kamarátkou na nákup... Rozhodnúť sa môžete aj pre nočné dobrodružstvo, ktoré slúži dobrej veci... Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije hromadný beh ...a trochu inak: V noci a s čelovkami na hlave!
Zdroj: Dnes24.sk

Ak 9. novembra náhodou pôjdete večer s priateľkou či manželkou nočnou Banskou Bystricou a zrazu sa na vás spoza rohu vyrútia svetielka, ktoré budú mať na hlavách pripevnené dychčiaci bežci zmätene pobehujúci hore-dole, líhajúci si pod lavičky či horúčkovito obzerajúci stĺpy alebo odkvapové rúry, kričiaci pri tom „tu niekde to musí byť“, vedzte, že ste sa práve stali súčasťou nočného orientačného behu NOX QUAEROX.

Pre niektorých možno neznámy pojem, ale toto podujatie sa bude v meste v jesennom termíne konať už po 4. raz. Prvýkrát sa však z vysokoškolského študentského prostredia presunie k širšej verejnosti a rovnako bude slúžiť ušľachtilému dobročinnému cieľu. Odteraz „…bežíme so svetielkom…“ a z každého štartovného bude 1 euro darované občianskemu združeniu Svetielko nádeje.

Ale poďme teraz k samotnej akcii. O čo presne pôjde? Úlohou dvojčlenných tímov (mužských, ženských i zmiešaných, vo vlastných kategóriách) bude v časovom limite 60 minút nájsť čo najviac kontrolných stanovíšť a vyzbierať tak čo najviac bodov. Stanovištia budú podľa vzdialenosti obodované, tie najbližšie budú mať 1 bod, 2 body budú mať stanovištia stredne vzdialené a 3 body tie najvzdialenejšie kontroly. Ako každý rok, aj tentokrát si organizátori pripravili „špecialitku“, teda pravidlo, ktoré celú hru, zbieranie bodov a hlavne tímové taktizovanie ešte viac zatraktívni. Tú sa účastníci dozvedia priamo pred súťažou, takže napätie je zachované do poslednej chvíle. Cieľom organizátorov je pripraviť súťaž, v ktorej nejde o extrémne výkony či prekonávanie svetových rekordov, ale predovšetkým o zábavu a netradičné trávenie voľného času, čo veríme ocenia aj „echtovní“ športovci, ktorým sa snažíme ukázať práve takúto stránku športovania.

Pre prvé tri miesta v každej kategórii sú pripravené vecné ceny, špeciálnu odmenu získa aj tím na poslednom mieste, nebude chýbať ani tombola, v ktorej majú možnosť vyhrať všetci, čo dobehnú do cieľa a navyše celkový víťaz získa Putovný pohár NOX QUAEROX.

V prípade, že by ste sa chceli prihlásiť, navštívte stránku www.outdoor-institute.sk, kde vyplníte prihlasovací formulár. Oslovte priateľov či priateľky, manželov i manželky, priateľky, deti, vytvorte si svoje dvojice a príďte si vyskúšať svoje tímové a strategické orientačné schopnosti.

foto: ilustračné

Bystrica zažije hromadný beh ...a trochu inak: V noci a s čelovkami na hlave!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM