Jakub Forgács Správy

Bystrica spozná mená najlepších športovcov: Mesto ocení 19 jednotlivcov a 4 kolektívy

Mesto pod Urpínom sa môže pochváliť množstvom úspešných športovcov, ktorí mu robia svojimi výkonmi skvelé meno. Už onedlho v Banskej Bystrici ocenia tých najlepších. Nominovať ich mohli samotní Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica spozná mená najlepších športovcov: Mesto ocení 19 jednotlivcov a 4 kolektívy
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrická radnica sa aj tento rok poďakuje úspešným športovcom nášho mesta. Vo štvrtok večer o 17:00 ocení primátor mesta Ján Nosko v priestoroch historickej radnice na Námestí SNP devätnásť jednotlivcov a štyri športové kolektívy v 10 kategóriách. Do pamätnej knihy mesta sa zapíše aj „Športová osobnosť mesta Banská Bystrica“ za rok 2014. Minulý rok si ocenenie odniesol hokejista, rodený Banskobystričan, Michal Handzuš.

„Banská Bystrica vždy bola mestom športu, úspešných športovcov a olympijských víťazov. Som veľmi rád, že sa nimi môžeme pýšiť, pretože dosahujú vynikajúce výsledky a športovými úspechmi zviditeľňujú Banskú Bystricu doma aj v zahraničí. Mesto bude aj naďalej podporovať športové aktivity profesionálov či amatérov a vytvárať podmienky pre ich rozvoj,“ hovorí primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Svoje nominácie mohli poslať samotní Banskobystričania. „Na základe niekoľkých desiatok tipov od obyvateľov mesta sme spolu s vedením vybrali úspešných športovcov Banskej Bystrice. Oceníme jednotlivcov, športové kolektívy, ale aj trénerov a funkcionárov“ dopĺňa Dana Cibuľková z oddelenia športu.

Najlepší športovci mesta budú ocenení v desiatich kategóriách – juniori v olympijských a neolympijských športoch, kategória seniori v olympijských a neolympijských športoch, osobitá kategória športovcov, kategória telesne postihnutí športovci, kategória veteráni, kategória tréneri, funkcionári, kategória športové kolektívy a športová osobnosť mesta za rok.

V roku 2014 si prestížne športové ceny odnieslo 25 jednotlivcov a 6 kolektívov v 9 kategóriách. Slávnostné podujatie vyvrcholilo vyhlásením ocenenia Športová osobnosť mesta Banská Bystrica za rok 2013. Za reprezentáciu mesta a vynikajúce výsledky sa ňou stal hokejista, banskobystrický rodák, Michal Handzuš. V roku 2013 mesto ocenilo 23 jednotlivcov a 3 kolektívy v 7 kategóriách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM