Monika Obrtalová Futbal

Bystrica si priniesla zo Žiliny bod

Futbalistom Dukly Banská Bystrica sa podarilo v 14. kole Corgoň ligy uhrať cennú remízu na trávniku majstrovskej Žiliny. Pod Dubňom dokonca vyhrávali, ale zisk aspoň bodu nakoniec zachraňoval Uškovič.

MŠK Žilina – Dukla Banská Bystrica 3:3 (1:2)

Góly: 8., 55. a 67. Oravec – 11. a 39. Hesek, 77. Uškovič

Rozhodcovia: Chmura – Somoláni, Cuninka, ŽK: 49. Piaček – 54. Pečovský, 79. Savič 87. Pančík, 3.418 divákov

Žilina: Dúbravka – Ľ. Guldan, Pečalka, Piaček, Leitner – Rilke (75. Gergel), Jež, Zošák, Vladavič (87. Vyskočil) – Oravec, Majtán (55. Ceesay)

B. Bystrica: Boroš – Brašeň, Adámik, Marek Hlinka, Savič – M. Pančík, Pečovský, Pleva (75. Gajdoš), Hučko – Pich (90.+ Laksík), Hesek (72. Uškovič)

Obe mužstvá hrali kombinačný, útočný futbal. Už počas prvých jedenástich minút videli diváci dva góly. V 4. min. Guldan centroval do šestnástky, hlavičkovať sa pred bránkou pokúšal Oravec, ale Boroš pred ním loptu vyrazil. Následne na druhej strane poslal Hučko krížnu prihrávku cez celé pokutové územie a voľný Hesek namieril v čistej šanci do žilinského brankára Dúbravku. Domáci išli do vedenia v 8. min. Po Rilkeho centri z pravej strany najprv hlavičkoval do hornej žrde Majtán a následne trafil odrazenú loptu hlavou do bránky Oravec – 1:0. To, že hostia neprišli pod Dubeň brániť, potvrdili už o tri minúty. Po rohovom kope lopta skákala v spleti hráčov, dostala sa až k Hesekovi, ktorý ju prudkou strelou umiestnil k pravej žrdi Dúbravkovej svätyne – 1:1. V 21. min Hesek opäť nebezpečne vystrelil, tentoraz asi z 25 metrov, lopta preletela tesne ponad hornú žrď žilinskej bránky. Na druhej strane to skúšal s takej istej vzdialenosti Jež, ale Boroš jeho strelu kryl. Domáci kapitán mal blízko ku gólu v 25. min. Vladavič nastrelil loptu do šestnástky a Jež zblízka trafil banskobystrického brankára. V druhej polovici prvého polčasu mala mierne navrch Žilina, ale do vedenia sa dostali hostia. V 39. min. strieľal Hesek spoza veľkého vápna, jeden z hráčov loptu mierne tečoval a tá skončila za Dúbravkovým chrbtom – 1:2.

Hneď po zmene strán Žilinčania zatlačili hostí na ich polovicu. Nebezpečne strieľali Jež, Oravec, hlavičkou ohrozil Borošovu bránku stopér Piaček. Vyrovnať sa domácim podarilo v 54. min. Štandardnú situáciu rozohral z ľavej strany Zošák a po jeho centri loptu zblízka usmernil do siete Oravec – 2:2. Hostia mohli ísť opäť do vedenia v 58. min. Pančík uvoľnil do brejku Pečovského, ten však v čistej šanci napálil len do hornej žrde. O necelých desať minút zaútočili domáci stopéri, z pravej strany centroval Pečalka, prekonať Boroša sa však bez úspechu pokúšal Piaček. Podarilo sa to v 67. min Oravcovi, ktorý tak zaznamenal v tomto stretnutí hetrik. Skóre sa opäť prepisovalo v 77. min, keď dostal striedajúci Uškovič ideálnu prihrávku do šestnástky a technickou strelou vyrovnal na 3:3. V posledných desiatich minútach mali viac príležitostí na strelenie gólu domáci. Najmä Zošák, ktorý poslal v 82. min. prudkú strelu spoza spleti hráčov, ale brankár Boroš ju vystihol. Do konca zápasu sa už stav nezmenil, a tak si Banská Bystrica odviezla spod Dubňa zaslúžený bod.

Hlasy trénerov: ** Pavel Hapal (tréner Žiliny):** „Nie som spokojný s výsledkom. Zápas mal svoju kvalitu, padlo šesť gólov. Išli sme do vedenia a potom sme dostali zbytočný gól zo štandardnej situácie. Mali sme šance, keby sme hneď skórovali, stretnutie by sa možno vyvíjalo inak. Dali sme aj ďalší gól, ale potom sme zasa urobili chybu a súper vyrovnal.“

Karol Marko (tréner Banskej Bystrice): //„Videli sme dobrý zápas. Obidve mužstvá chceli hrať, predviedli dve rôzne poňatia hry. Dostali sme sa aj do vedenia, ale potom sme urobili chybu, Majtán zostal nepokrytý na päťke a Oravec dorazil loptu do siete. V druhom polčase Žilina ukázala, akým je silným tímom, keď otočila nepriaznivý stav. My sme vyrovnali a snažili sa udržať veľmi cenný bod.“ //

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM