Jakub Forgács Hokej

Brankár Corbeil pokračuje s baranmi: Bystrický dres v novej sezóne oblečie aj jeho quebecký kamarát

Tím baranov sa pred novou sezónou aj naďalej posilňuje o zámorských hráčov. Brankár Mathieu Corbeil už pod Urpínom chytal v minulej sezóne a s baranmi zostáva, no teraz k nemu pribudne aj jeho kamarát, kanadský obranca.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Corbeil pokračuje s baranmi: Bystrický dres v novej sezóne oblečie aj jeho quebecký kamarát
Zdroj: TASR

Ako informoval oficiálny web HC' 05 Banská Bystrica, montrealský rodák Mathieu Corbeil bude aj v nasledujúcej sezóne pokračovať v Banskej Bystrici. Skoro dvojmetrový brankár sa s vedením HC ´05 dohodol na ročnom kontrakte. V minulej sezóne prišiel do Bystrice tesne pred ukončením prestupového obdobia a počas stretnutí play-off významnou mierou prispel k historickému úspechu Baranov. V roku 2010 si ho na drafte v 4. kole vybral tím Columbus Blue Jackets. V drese družstva Saint John Sea Dogs v sezóne 2010/2011 vyhral prestížny Memorial Cup. O rok si družstvo zo Saint John účasť na Memorial Cupe zopakovalo.

Oporou zadných radov Tuleňov bol aj Charles – Olivier Roussel, ktorý zaznamenal v 58 zápasoch základnej časti 40 kanadských bodov a pridal ďalších 15 bodov v 17 stretnutiach play-off. Obhájiť titul sa im však nepodarilo, ale dvaja quebeckí kamaráti budú mať možnosť po troch sezónach zabojovať v jednom družstve o ten slovenský. Charles – Olivier bol v roku 2009 draftovaný v druhom kole tímom Nashville Predators. Na farme v Milwaukee odohral 83 zápasov s bilanciou 4 + 14. Túto sezónu sa dobre stavaný obranca (23) rozhodol odohrať v Európe a aj vďaka kladným referenciám od Mathieua, sa rozhodol pre Banskú Bystricu.

„Veríme, že obidvaja chalani svojimi výkonmi prilákajú divákov na banskobystrický štadión a budú dôležitou súčasťou nášho tímu v budúcej sezóne,“ uvádza oficiálny web baranov.

Čítajte tiež:

S Kanaďanmi sa pod Urpínom roztrhlo vrece: Barani doplnili káder o ďalšieho zámorského hráča

Barani opäť stavili na zámorskú posilu: Vedenie klubu sa dohodlo s kanadským útočníkom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM