Jaroslav Dodok Kultúra

Blíži sa 5. ročník medzinárodného festivalu nových médií

Intermedia.bb je festival venovaný súčasnému umeniu a jeho presahom do rôznych druhov médií. Tento rok sa koná v Stredoslovenskej galérii a v Centre nezávislej kultúry ZÁHRADA v Banskej Bystrici v termíne od 12. 11. do 14. 11. 2012.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa 5. ročník medzinárodného festivalu nových médií
Foto: Jaroslav Dodok

Počas troch dní sa na festivale odprezentujú rôzne audiovizuálne a multimediálne projekty zo Slovenska aj zahraničia.

Festival Intermedia.bb bol založený v Banskej Bystrici v roku 2008 a jednou z jeho úloh je rozširovať progresívne umelecké tendencie z oblasti mediálneho umenia aj mimo Bratislavu, preto sú súčasťou festivalu nielen živé performancie, ale aj rôzne workshopy, filmové projekcie, diskusie a prezentácie.

Diváci sa môžu tešiť napríklad aj na vystúpenie dvojčlennej zostavy vizuálnych umelcov v zložení Boris Sirka a Jozef Tušan. Príležitostný spev kombinuje blackmetalové vokály s recitáciou. Táto hudobná „osnova“ je sprevádzaná autorskou videoprojekciou, ktorá uzatvára tento temný kruh vrstiev a hlukových plôch.

Hlavným organizátorom festivalu je občianske združenie Laputa, spoluorganizátori Stredoslovenská galéria a Záhrada – Centrum nezávislej kultúry. Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

foto: festivalinter­media.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM