Jakub Forgács Krimi

Bizarný prípad PODVODU: Oklamaná pani išla na políciu, potom spravila čosi NEPOCHOPITEĽNÉ

O tom, že predvianočné obdobie prináša so sebou zvýšené riziko podvodov, sme už písali. Niektoré prípady sú však vskutku kuriózne.

Ilustračný obrázok k článku Bizarný prípad PODVODU: Oklamaná pani išla na políciu, potom spravila čosi NEPOCHOPITEĽNÉ
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia v Banskobystrickom kraji eviduje niekoľko kurióznych prípadov, na ktoré upozornila na sociálnej sieti a zároveň ľudí napomenula k maximálnej obozretnosti.

Zastavili časť platieb

Takýmto je aj prípad staršieho pána, ktorého podvodníci kontaktovali prostredníctvom aplikácie WhatsApp. „Ponúkli mu mimoriadne „výhodnú“ možnosť investovať do zlata, nafty a ďalších komodít,“ uviedli muži zákona so slovami, že senior tejto ponuke neodolal a dokonca podvodníkom poslal všetky svoje prihlasovacie údaje do internet bankingu.

„Jediným šťastím v tomto prípade bolo, že pán rýchlo nadobudol podozrenie a vec oznámil policajtom, ktorým sa podarilo časť platieb zastaviť,“ poznamenali.

Naletela opakovane

Druhý prípad je ešte bizarnejší. „Tu podvodníci kontaktovali obeť tiež prostredníctvom aplikácie WhatsApp s ponukou investovania do kryptomien. Zvyšok už vám je určite dobre známy… stále pýtali ďalšie a ďalšie platby, no nikdy neposlali údajné výnosy,“ spomenuli s tým, že oklamaná pani v tomto prípade prišla na políciu, kde podala trestné oznámenie.

Vyšetrovateľ ju dôkladne poučil, ako sa správať a ako si chrániť svoje peniaze. „Povedala, že všetkému rozumie. Na druhý deň sa mu do telefónu priznala, že… znovu poslala peniaze… vraj aby mohla vybrať zisk,“ dodali muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM