Jakub Forgács Hokej

Baranov povedie hokejová LEGENDA: Ide o člena Siene slávy IIHF

Fín Raimo Helminen je okrem iného aj držiteľom zlatej medaily z Majstrovstiev sveta a na konte má aj tri cenné kovy zo Zimných olympijských hier.

Ilustračný obrázok k článku Baranov povedie hokejová LEGENDA: Ide o člena Siene slávy IIHF
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V posledných zápasoch viedol tím HC '05 Ľubomír Pisár, ktorý nastúpil po predčasnom odchode trénere Sheddena. „Popri tom však intenzívne pracoval na príchode nového trénera. Tým bude od piatku 24. novembra legenda svetového hokeja, Fín Raimo Helminen. Nový hlavný tréner pricestoval pod Urpín dnes v poobedných hodinách a už v piatok na rannom rozkorčuľovaní povedie náš tím,“ uviedol klubový web.

Hokejová legenda

Raimo Helminen je okrem iného členom Siene slávy IIHF, držiteľom zlatej medaily z Majstrovstiev sveta a na konte má aj tri cenné kovy zo Zimných olympijských hier. „A hoci sa väčšinu hráčskej kariéry pohyboval na európskych klziskách, tri sezóny si odkrútil aj v najprestížnejšej NHL, kde obliekal dres slávneho New York Rangers a krátko si zahral aj za Minnesotu North Stars či New York Islanders. Jeho lojalitu ku klubovým farbám dokazuje fakt, že prakticky celú kariéru strávil vo švédskom Malmö a vo fínskom klube Ilves pôsobiacom v Tampere, ktoré je aj jeho rodiskom,“ spomína klub.

Po ukončení profesionálnej hráčskej kariéry po sezóne 2007/2008 od 2010 pôsobil ako asistent trénera na lavičke svojho Ilves do januára 2013 a následne pôsobil KHL, ako asistent v kazašskom Barys Astana. „Z kazašského hlavného mesta smeroval do Rigy a od ročníka 2016/2017 asistoval pri fínskom Jokerite. Popri tom všetkom bol hlavným kormidelníkom fínskeho výberu do 20 rokov. Pozíciu hlavného trénera potom vzal na seba aj v sezónach 2020/2021, kedy viedol TPS Turku a o rok na to pôsobil v talianskom HC Pustertal. Vlani bol asistentom trénera v najvyššej fínskej súťaži, kedy sa opätovne spojil s celkom Ilves,“ dodáva klub.

Prvé reakcie nového hlavného trénera ako aj generálneho manažéra tímu nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM