Hokej

Barani zabodovali v presilovkách: Tamáši je spokojný s produktivitou, komu ďakoval?

V dueli s Trenčínom sa bodovo darilo centrovi tretej formácie Alexovi Tamášimu. Pripísal si tri kanadské body za gól a dve asistencie.

Ilustračný obrázok k článku Barani zabodovali v presilovkách: Tamáši je spokojný s produktivitou, komu ďakoval?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Banskej Bystrice natiahli v Tipos extralige sériu domácich zápasov, v ktorých vždy bodovali, na číslo šesť. V nedeľu získali tri body po výhre 5:3 nad Trenčínom v riadnom hracom čase. Hoci po druhej tretine prehrávali 1:3, v tretej nasúkali súperovi štyri góly a otočili nepriaznivý stav.

Zabodovali v presilovkách

Veľkú zásluhu majú na tom najmä presilovkové formácie. Zaznamenali totiž stopercentnú úspešnosť, keď tri početné výhody pretavili do troch gólov. "Druhá tretina nebola z našej strany bohviečo. Niečo sme si po nej povedali v šatni a teší ma, že sa nám to podarilo z 1:3 otočiť na 5:3. Ukázali sme sebe a aj ostatným, že je charakter i sila v našom mužstve. Nie je totiž jednoduché otočiť takýto ťažký zápas. Pomohli nám najmä presilovky. Z nich sme dali v tretej tretine dva góly, chytili sme sa a boli zrazu na koni. Potom sa už celému tímu hrá lepšie. Mužstvo, ktoré má silné presilovky, je potom úspešné,“ ozrejmil po výhre nad Trenčínom banskobystrický útočník Michal Kabáč, ktorý clonil brankárovi Valentovi pri štvrtom góle svojho tímu a priamo na tretí prihral.

„Čo sa týka gólu na 3:3, bol som za bránkou a nevedel som komu prihrať, ťahal som puk, ťahal a v poslednej chvíli som zbadal Alexa Tamášiho, že ide pred bránku. Som rád, že to vyšlo,“ opísal dôležitý moment krídelník, keď po dlhšej pauze zapríčinenej zranením absolvoval iba druhý zápas. "V tom piatkovom mi nepracovali dobre ruky, nevedel som ešte, kde mám presne byť. Ale v nedeľnom stretnutí proti Trenčínu to už bolo fajn. Cítil som sa dobre a dúfam, že to bude už iba lepšie,“ dodal Kabáč.

V dueli s Trenčínom sa bodovo darilo centrovi tretej formácie Alexovi Tamášimu. Pripísal si tri kanadské body za gól a dve asistencie. K výhre s úsmevom na perách uviedol: „Znovu sme odohrali náročný zápas. Trenčania nehrali v piatok, takže bolo vidno, že dobre jazdili, napádali, korčuľovali. Podali sme celkom kvalitný výkon, až na druhú tretinu. Tie druhé dvadsaťminútovky nám nejako unikajú. Musíme sa v nich zlepšiť. Tretia tretina bola výborná. Dôležité boli práve presilovky. Tie sme využili a v nich sa zlomil tento zápas. Čo sa týka mojej produktivity, som spokojný, že mi to tam padlo v dôležitom momente. ´Kabi´ mi to tam krásne prihral, ďakujem mu. Pekne mi to posunul a ja som už iba zakončil. Som rád aj za tie plusové asistencie. Presilovkám sa venujeme, ale hrali to predtým iní hráči, teraz sa to pomenilo, dávame to teda nejako dohromady. Vyšli nám presilovky, za čo sme veľmi radi.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM