Jakub Forgács Správy Samospráva

Banskobystrický samosprávny kraj sa pochválil: Patrí medzi 5 najatraktívnejších zamestnávateľov

BBSK je jedným z najvýznamnejších zamestnávateľov v regióne. Najnovšie zabodoval v kategórii Štátna a verejná správa.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický samosprávny kraj sa pochválil: Patrí medzi 5 najatraktívnejších zamestnávateľov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na sociálnej sieti poďakoval všetkým, ktorí v ankete Najzamestnávateľ 2021 hlasovali za BBSK. „V kategórii Štátna a verejná správa sme sa vďaka nim zaradili medzi päť najatraktívnejších zamestnávateľov na Slovensku,“ uvádza na stránke.

„Konečné poradie a výsledky ankety vyhlási spoločnosť Profesia na galavečeri koncom januára. Držte nám palce,“ píše BBSK.

BBSK je jedným z najvýznamnejších zamestnávateľov v regióne. „Samotný Úrad BBSK má 230 zamestnancov a vďaka úspešným eurofondovým projektom zamestnáva aj ďalších 53 špecialistov bez zaťaženia rozpočtu kraja,“ uvádza ďalej kraj.

V krajských organizáciách kultúry pracuje 425 zamestnancov, v školstve viac ako 2 800 a v oblasti sociálnych služieb 1 715. „Po zohľadnení zamestnancov Banskobystrickej regionálnej správy ciest, Rozvojovej agentúry BBSK a zriadených sociálnych podnikov sa dostaneme na počet 6-tisíc zamestnancov,“ dodáva BBSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM