Správy

Banskobystrickú plaveckú 24-hodinovku podporili tisíce ľudí. Padol aj nový slovenský rekord

Súčasťou tohtoročnej 24-hodinovky boli aj juniorskí diaľkoplavci, ktorí vytvorili nový slovenský rekord, keď prekonali ten z roku 1999.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrickú plaveckú 24-hodinovku podporili tisíce ľudí. Padol aj nový slovenský rekord
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Celkom 1747 ľudí odplávalo na tradičnom koncoročnom podujatí Banskobystrická plavecká 24-hodinovka v piatok (27. 12.) a sobotu 100-metrovú trať. Na banskobystrickú plaváreň na Štiavničkách prišlo túto aktivitu podporiť 3081 nadšencov plávania.

Najstarším účastníkom bol Ladislav, ktorý má 83 rokov. Najrýchlejší bol zase 19-ročný Adrian, ktorý 100-metrovú trať zaplával za rovných 59 sekúnd.

„Sme veľmi radi, že do 24-hodinovky sa zapojili aj rodičia s deťmi. Najmladší účastníci mali od 1,5 roka a všetci si zaslúžia ocenenie, preto ich samostatne nevyhodnocujeme. Teší nás, že prišli a chceli si odplávať 100 metrov pre zdravie,“ uviedla vedúca oddelenia športu na Mestskom úrade v Banskej Bystrici Dana Cibuľková.

Súčasťou tohtoročnej 24-hodinovky boli aj juniorskí diaľkoplavci, ktorí vytvorili nový slovenský rekord, keď prekonali rekord podujatia z roku 1999 a za deň odplávali 112.015 metrov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM