Monika Földešiová Krimi

Banskobystričanku okradli na parkovisku, nezamkla si auto

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie voveci zločinu krádeže a prečinuneoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Okolo 19:00 hodiny ukradol páchateľ na parkovisku pred hypermarketom na Zvolenskej ceste z neuzamknutého osobného motorového vozidla Škoda Felicia kabelku. Poškodená 65-ročná žena z Banskej Bystrice mala v kabelke peňaženku, stravné lístky, krabičku so štyrmi nasluchovacími strojčekmi, zväzok kľúčov, mobilný telefón, púzdro s osobnými dokladmi a dokladmi od vozidla a dve bankomatové karty.

Páchateľ prostredníctvom platobných kariet vykonal štyri výbery finančnej hotovosti v celkovej výške 1.100 eur. Poškodenej vznikla krádežou a výberom peňazí škoda odhadnutá na viac ako 4-tisíc eur.

Polícia v Banskobystrickom kraji za 10 mesiacov tohto roka eviduje už 241 krádeží vecí z motorových vozidiel, čo je o 94 prípadov menej ako v rovnakom období roka 2011.
„Aj napriek tomu, že takýchto prípadov evidujeme menej, upozorňujeme občanov, aby si vozidlá zaparkované najmä pri nákupných centrách vždy zamkli aj v prípade, že sa od vozidla vzdialia iba na krátky čas, keď idú odniesť nákupný vozík. Najviac krádeží z áut sme zaevidovali v okrese Banská Bystrica (77), Lučenec (59) a Zvolen (50). Najmenej v okrese Revúca (3),“ informuje hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

KR PZ v B. Bystrici

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM