Michal Majer Rôzne

Bakossova ulica je opäť prejazdná

V pondelok 9. augusta došlo k uzávierke časti komunikácie na Bakossovej ulici, kvôli ktorej vodiči nemohli používať túto cestu na prejazd k Námestiu SNP. Po vyše dvoch týždňoch je však oprava poškodeného úseku ukončená a prejazd cez ulicu opäť povole

Komunikácia bola v rovnakom úseku opravovaná už niekoľkokrát, v tomto prípade však išlo o rekonštrukciu najdlhšieho úseku. Dotklo sa to mestskej hromadnej dopravy, ktorá prestala obsluhovať zastávky „Bakossova“ a „Pod Jesenským vŕškom“, ale hlavne motoristov, ktorí túto cestu veľmi často využívali. Počas uzávierky došlo k viacerým situáciám, kedy vodiči nerešpektovali dopravné značenie o neprejazdnosti cesty a následne sa museli so svojimi autami otočiť a vrátiť späť na hlavnú, Laskomerskú ulicu.

Cesta na Bakossovej ulici patrila medzi komunikácie, ktorých sa priamo dotkla výstavba druhej etapy sústavy na likvidáciu odpadových vôd. Práce realizovala banskoštiavnická firma, ktorá mala po ich skončení navrátiť povrch vozovky do pôvodného stavu. Aj keď bola dlažba po skončení prác vrátená na pôvodné miesto, na ceste sa objavili nedostatky, ktoré bolo potrebné odstrániť. Ako uviedol Matej Valo z Oddelenia dopravných stavieb Banská Bystrica, cesta na niektorých miestach sadla a prepadla sa. Na základe zmluvy si mesto uplatnilo reklamáciu a požiadalo firmu, aby poškodené miesta na vlastné náklady opravila.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM