Jakub Forgács Správy

Dali by ste si PUNČ priamo od primátora? Kúpou pomôžete malým novorodeniatkam

Okrem finančného príspevku z predaja venuje mesto Banská Bystrica novorodeniatkam aj milé darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Dali by ste si PUNČ priamo od primátora? Kúpou pomôžete malým novorodeniatkam
3
Galéria

Banskobystrické Vianoce 2023 sú aj o pomoci druhým. Preto je i tento rok súčasťou programu nejedno charitatívne podujatie. Už v piatok, 15. decembra 2023 pozýva mesto obyvateľov a návštevníkov Banskej Bystrice na Primátorský punč. Primátor Ján Nosko pohostí so svojím tímom teplým punčom i čajom od 16:00 hod., v stánku pred Radnicou na Námestí SNP, všetkých, ktorí sa rozhodnú prísť podporiť dobrú vec. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Pomoc aj program

„Keď v piatok popoludní o 16:00 hod. bude na vianočných trhoch počuť známeho ľudového hudobníka Pavla Majeríka so svojou heligónkou, je viac ako isté, že sa začína tradičný Primátorský punč. Následne o 17:00 hod. zahreje všetkých prítomných Ľudová hudba Fajta a výnimočný spevák rusínskych piesní Štefan Štec,“ uviedla Marhefková.

„Banskobystričanky a Banskobystričania sa vždy vedeli spojiť pre dobrú vec, preto verím, že sa opäť uvidíme v hojnom počte, užijeme si pekné predvianočné chvíle, a zároveň spoločne pomôžeme. Výťažok z Primátorského punču tento rok venujeme Občianskemu združeniu Človiečik, ktoré funguje pri Neonatologickej klinike v Banskej Bystrici od roku 2011. Tím tohto oddelenia sa stará o novorodencov, malých bojovníkov, ale aj kriticky choré predčasniatka, a nepretržite im poskytuje tú najnáročnejšiu zdravotnú starostlivosť. Všetkých srdečne pozývam a teším sa na stretnutie s vami,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Viac o tom, čo mesto ešte venuje novorodeniatkam neonatologickej kliniky, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2022
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM