Jakub Forgács Rôzne

Aj bystrické tímy pobežia od Tatier k Dunaju. Viceprimátor Turčan vyzval Bystričanov

Máte radi pohyb a beh? Potom máte jedinečnú príležitosť, predviesť sa priamo v meste. Kedy a prečo sa môžete pripojiť k bežcom?

Ilustračný obrázok k článku Aj bystrické tímy pobežia od Tatier k Dunaju. Viceprimátor Turčan vyzval Bystričanov
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Predposledný augustový víkend sa môžu všetci nadšenci behu tešiť na podujatie od Tatier k Dunaju Jasná – Bratislava. V najväčšom štafetovom behu družstiev na Slovensku pobeží aj niekoľko tímov z Banskej Bystrice, ktoré už v minulých ročníkoch zaznamenali výborné výsledky. Na trati dlhej 345 kilometrov zabojuje v dňoch 20. a 21. augusta viac ako 220 registrova­ných tímov.

Dňom i nocou bude mestský tím reprezentovať aj viceprimátor Martin Turčan a poslanec mestského zastupiteľstva Matúš Molitoris.

„Pri príležitosti zisku titulu Európske mesto športu sme oslovili bežcov a kluby pôsobiace v našom meste, aby sme zostavili spoločný tím. Ten počas soboty, 20. augusta pobeží aj Banskou Bystricou, preto pozývam všetkých Banskobystričanov, aby sa k nám pridali, podporili nás a odbehli si úsek mestom spolu s nami. Mojou účasťou chcem zároveň dokázať, že zapojiť sa do športových akcií a súťaží sa môžu všetci, pretože nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa,“ hovorí Martin Turčan, 2. zástupca primátora.

Bystrický tím má ambíciu počas celého víkendu informovať o svojom pohybe prostredníctvom fan page na sociálnej sieti Facebook Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017.

„Máme skvelý tím zložený z bežcov, športovcov a bežeckých nadšencov, ktorí sa veľmi tešia na tento najväčší štafetový beh na Slovensku. Náš tím pobeží úsek dlhý 345 km, ktorý vedie od Nízkych Tatier cez Banskú Bystricu až do Bratislavy. Banská Bystrica medzičasom získala prestížny titul Európske mesto športu 2017, čo upevnilo naše presvedčenie, že v našom meste to naozaj „bežecky“ žije. Verím, že si toto veľké športové podujatie patrične všetci užijeme,“ dopĺňa Anna Kubánová z tímu EMŠ.

Čítajte tiež:

FOTO z The Legits Blast: Bystricu roztancovala medzinárodná hiphopová komunita

Bystričania, značte si do kalendárov: Pestrá desiatka podujatí počas nového týždňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM