Jakub Forgács Správy

Známe bystrické kino sa mení na suť: Pozrite si ZÁBERY miesta, kde sme kedysi chodievali nielen na filmy

Banskobystrické Kino Urpín asi nikomu netreba špeciálne predstavovať. Budova, v ktorej sa už roky nepremietalo, postupne mizne pred očami. Boli sme sa pozrieť na miesto, kde kedysi stálo známe kino.

Ilustračný obrázok k článku Známe bystrické kino sa mení na suť: Pozrite si ZÁBERY miesta, kde sme kedysi chodievali nielen na filmy
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Keď v roku 2007 pod Urpínom vyrástlo obchodné centrum Europa s multikinom, ostatné banskobystrické kiná čakal zánik. Jedným z nich bolo aj Kino Urpín na Cikkerovej ulici, ktoré v našom meste fungovalo od roku 1962 a s kapacitou 500 miest bolo vyhľadávaným nielen na sledovanie filmov, ale aj rôzne podujatia. Budova, ktorá roky chátrala, však v posledných dňoch mizne pred očami.

Podľa slov generálneho manažéra Hotela Arcade Daniela Finďa by sa mali búracie práce, ktoré sa začali 13. apríla 2015, skončiť už túto stredu. Miesto po zbúranom Kine Urpín by však nemuselo dlho zostať prázdne. Súkromný investor tu plánuje výstavbu nového objektu – parkovacieho domu, ktorého hlavným účelom bude parkovanie pre cca 80 – 100 áut.

Kým sa však začne stavať, je potrebné vybaviť viaceré povolenia. „Kým sa nedokončia búracie práce pôvodného objektu, nie je možné žiadať o nové povolenie na vznik nového objektu (mimo konaní v spojení s územným plánom Mesta),“ ozrejmil Finďo so slovami, že celkový koncept budovy sa ešte tiež stále dolaďuje.

Pozrite si v našej foto a videogalérii zábery banskobystrického Kina Urpín, resp. toho, čo po ňom zostalo po búracích prácach!

Bývalé Kino Urpín pomaly mizne pred očami
1
Galéria
Bývalé Kino Urpín pomaly mizne pred očami
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM