Eva Viestová Rôzne

Vianočné prázdniny sa skončili. Aha, študenti si voľna ešte užijú...

Školáci v utorok zasadli do lavíc prvýkrát v tomto kalendárnom roku. Po vyše dvojtýždňových vianočných prázdninách im znova začala škola. Do konca školského roka sa však žiaci môžu tešiť ešte na desať dní prázdnin.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné prázdniny sa skončili. Aha, študenti si voľna ešte užijú...
Foto: Jaroslav Dodok

Najbližšie ich voľno čaká po uzavretí polroka, v piatok 1. februára.

Jarné prázdniny

Nasledujú jarné prázdniny, ktoré tento rok štartujú na východe. Školy v Košickom a Prešovskom kraji sa na týždeň zatvoria od 18. do 22. februára. Školáci z Banskobystric­kého, Žilinského a Trenčianskeho kraja majú voľno od 25. februára do 1. marca. Jarné prázdniny majú ako poslední žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Voľno budú mať od 4. do 8. marca.

Veľkonočné prázdniny

Na prelome marca a apríla si žiaci od učenia oddýchnu vďaka veľkonočným sviatkom. Prázdniny potrvajú od štvrtka 28. marca do utorka 2. apríla.

Letné prázdniny

Najdlhšie, letné prázdniny tento rok štartujú v pondelok 1. júla a potrvajú do piatka 30. augusta. Žiakom zvykol prázdniny predĺžiť ešte štátny sviatok Deň Ústavy SR, ktorý sa oslavuje 1. septembra. Tento rok však pripadá na nedeľu, školský rok 2013/2014 tak štartuje v pondelok 2. septembra. Harmonogram prázdnin do školského roka 2014/2015 zverejňuje ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke www.minedu.sk.

Monitor a maturity

Deviatakov čaká tento rok monitor v stredu 13. marca. V marci študentov v poslednom ročníku stredných škôl potrápia písomné maturity. Začínajú 12. marca slovenským jazykom, ďalšie dni pokračujú cudzie jazyky, matematika maďarský a ukrajinský jazyk. Ústne maturity žiakov čakajú v termíne od 20. mája do 7. júna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM