Jakub Forgács Iné športy

Želiezka v ohni slovenského cyklokrosu: Na MS v Holandsku aj dvaja členovia CK Banská Bystrica

Na MS v cyklokrose v holandskom Hoogerheide cestuje šestica Slovákov. V elitnej kategórii mužov nebude chýbať ani aktuálny majster Slovenska Martin Haring, medzi juniormi zase štartuje medailista Matej Ulík, obaja z bystrického cykloklubu.

Ilustračný obrázok k článku Želiezka v ohni slovenského cyklokrosu: Na MS v Holandsku aj dvaja členovia CK Banská Bystrica
Zdroj: TASR

Medzi šesticou slovenských reprezentantov na víkendových MS v elitnej kategórii zabojuje o čo najlepšie umiestnenie aj aktuálny majster Slovenska Martin Haring (CK Banská Bystrica). Jedným z dvojice zástupcov slovenských juniorov bude zase medailista Matej Ulík (CK Banská Bystrica). Reprezentanti absolvovali záverečnú prípravu pred MS na dvoch frontoch. Haring štartoval minulú nedeľu na posledných pretekoch Svetového pohára vo francúzskom Nommay. Aj pre technické problémy skončil hlboko v poli porazených.

Úspechom bude aj umiestnenie v prvej tridsiatke

„Slovensko momentálne nemá výnimočných pretekárov, ktorí by mohli na šampionáte atakovať prvú desiatku,“ povedal o cieľoch družstva tréner reprezentácie SR Róbert Glajza. „Ak niektorému zo šestice vyjde deň a bude vyhovujúca trať, môže skončiť v prvej tridsiatke, teda v prvej polovici štartového poľa,“ dodal.

Predpoveď počasia na sobotu je 8 stupňov Celzia a prehánky, na nedeľu 8 stupňov a zvýšená oblačnosť. „Trať pretekov bude zväčša na rovine, neprevažuje piesočný povrch. Našim pretekárom vyhovuje, ak bude suchá a rýchla trať,“ uviedol R. Glajza. Favoritom v elitnej kategórii mužov sú najmä Holanďania a Belgičania.

Nominácia na MS v Hoogerheide

  • Muži – Elite: Martin Haring (CK Banská Bystrica), Róbert Gavenda (Dukla Trenčín Trek)
  • Muži do 23 rokov: Šimon Vozár (ŽP šport Podbrezová), Ondrej Glajza (Trek KCK Oslany)
  • Juniori: Juraj Bellan (CK MŠK Žiar nad Hronom), Matej Ulík (CK Banská Bystrica)

Program MS v Hoogerheide

  • sobota 1. februára: 11:00 – juniori (Bellan, Uhlík), 15:00 – ženy (SR nemá zastúpenie)
  • nedeľa 2. februára: 11:00 – muži do 23 rokov (Vozár, O. Glajza), 15:00 – muži Elite (Haring, Gavenda)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM