Jakub Forgács Správy

Výsledky prieskumu v Bystrici, ktoré vás budú zaujímať: V meste sa potvrdilo 27 ohnísk s výskytom hlodavcov

Banská Bystrica vyrazila do boja proti hlodavcom. V meste sa doteraz potvrdilo presne 27 ohnísk s výskytom hlodavcov. Dokedy potrvá deratizácia?

Ilustračný obrázok k článku Výsledky prieskumu v Bystrici, ktoré vás budú zaujímať: V meste sa potvrdilo 27 ohnísk s výskytom hlodavcov
Zdroj: TASR

„V súčinnosti s vlastníkmi, správcami a nájomcami nehnuteľností sa 16. marca 2015 začala deratizácia mesta Banská Bystrica. Podľa doterajšieho prieskumu sa potvrdilo 27 ohnísk s výskytom hlodavcov,“ informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, ktorá doplnila, že jarná etapa potrvá do 15. júna.

Mesto Banská Bystrica zabezpečuje deratizáciu od roku 1998 v jarných a jesenných mesiacoch. „Pri náhlom výskyte hlodavcov robíme deratizáciu aj mimo stanovených termínov. Zamedzíme tak ich rozšíreniu,“ hovorí Peter Suchý, vedúci oddelenia odpadového hospodárstva.

Prípravky na odstránenie myší i potkanov patria medzi zdraviu škodlivé látky, preto je potrebné zamedziť prístupu detí či domácim zvieratám na vyznačené miesta. V prípade potreby môžu Banskobystričania kontaktovať oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev na čísle 048/4330453, resp. môžu využiť aj linku čistoty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM