Iné športy

Bystrica zažije veľký športový sviatok. Sily si zmeria 120 džudistov z 11 krajín

Športoví nadšenci sa majú na čo tešiť. Na Turnaji SNP to pre mnohých bude aj test pred septembrovými Majstrovstvami sveta v Baku.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije veľký športový sviatok. Sily si zmeria 120 džudistov z 11 krajín
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB

Účasť 120 džudistov z 11 krajín sa očakáva na 34. ročníku džudistického Turnaja SNP. V rámci neho sa v hale na banskobystrických Štiavničkách bude bojovať aj o prvenstvo na 8. ročníku Memoriálu Zoltána Pálkovácsa v hmotnosti do 100 kg.

Domáci turnaj vynechá najvýraznejšia osobnosť slovenského džuda Milan Randl. „V piatok sa žení bývalý reprezentačný kolega a ja som dostal na túto udalosť voľno,“ vysvetlil, prečo bude chýbať.

V Memoriáli Zoltána Pálkovácsa zatiaľ žiaden Slovák nezvíťazil a odmenu 1000 eur nezískal. „Ja by som bol rád, keby sa mi to podarilo,“ povedal Matej Hajas. „Celá príprava smeruje na MS v Baku a je fajn, že si v Banskej Bystrici i potom v Bratislave zazápasím,“ doplnil.

MS v Baku budú až v druhej polovici septembra. „Aj preto je termín Turnaja SNP i sústredenie pre nás výhodné,“ konštatoval tréner reprezentácie Ján Gregor. „Prídu sem kvalitní borci, turnaj má dobré meno a teší nás, že z úrovne nezľavujeme. Do svetového šampionátu stihneme aj Európsky pohár v Bratislave i sústredenie vo švajčiarskom meste Brugg 3. až 8. septembra. Nominácie sú už známe, na MS 20.-27. septembra pôjdu Matej Poliak, Filip Štancel, Milan Randl, Peter Žilka, Matej Hajas a Viktória Majorošová, na MEJ 13. až 16. septembra v Sofii Marius Fízeľ, Miroslav Blahušiak a Denis Turac.“

Turnaj SNP sa v hale na Štiavničkách začína v sobotu o 10:30, finálové boje o 17:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM