Jakub Forgács Krimi

Vážna nehoda na križovatke medzi Bystricou a Zvolenom: Motorkár utrpel ťažké zranenia, FOTO

Vodič auta chcel podľa slov polície v križovatke odbočiť. Prehliadol však prichádzajúcu motorku.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda na križovatke medzi Bystricou a Zvolenom: Motorkár utrpel ťažké zranenia, FOTO
5
Galéria

V utorok večer sa pri Vlkanovej stala vážna dopravná nehoda po ktorej motocyklista bojuje o život. Krajskí policajti o tom informovali na svojej facebookovej stránke.

Ťažko zranený

„K dopravnej nehode došlo na ceste I/69 na križovatke s cestou Badín – Vlkanová. 42-ročný vodič osobného auta z okresu Levice, viedol auto po hlavnej ceste od Banskej Bystrice, pričom v križovatke chcel odbočiť doľava smer Vlkanová. Prehliadol prichádzajúcu motorku, ktorú viedol po hlavnej ceste od Zvolena do Banskej Bystrice 18-ročný vodič z Kynceľovej,“ uviedli muži zákona s tým, že počas odbočovania auta došlo k nárazu motorky do pravých predných dverí

Ako pokračovali policajti, u vodiča auta bola vykonaná dychová skúška, ktorá bola negatívna. U motocyklistu bol nariadený odber krvi.

„Motocyklista pri nehode utrpel vážne zranenia s ktorými bol prevezený do nemocnice a nehoda je v štádiu objasňovania,“ dodali k prípadu muži zákona.

Pozor na motocyklistov

„Nie za každú dopravnú nehodu je zodpovedný motocyklista, ale v záujme vlastnej bezpečnosti by sa mali motocyklisti vyvarovať nebezpečnej jazde a taktiež by si mali uvedomiť, že vodiči áut nie vždy predvídajú ich porušovanie pravidiel cestnej premávky. Hazardovať so svojím zdravím a životom sa nevypláca. Pri zrážke s autom ťahá za kratší koniec vždy motocyklista,“ píšu policajti.

Vodiči áut by si podľa slov mužov zákona mali uvedomiť, že motocyklisti jazdia veľmi často vyššou ako povolenou rýchlosťou. „Často predchádzajú motorové vozidlá ako sprava, tak aj zľava. Motocyklistov je možné ľahko prehliadnuť a pri ich predchádzaní je potrebné dodržiavať bezpečný odstup,“ dodali policajti.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii!

MLADÝ MOTORKÁR SA PRI ZRÁŽKE S AUTOM VÁŽNE ZRANIL Nie za každú dopravnú nehodu je zodpovedný motocyklista, ale v záujme...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Wednesday, August 26, 2020
V OBRAZOCH: Pri zrážke s autom sa vážne zranil mladý motorkár
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM