Tlačové správy

V Liptovskom Jáne sa koná konferencia CHÉMIA 2015

Na jubilejnom 10. ročníku konferencie CHÉMIA, konanom v dňoch 23. - 25. 9. 2015 v Liptovskom Jáne v Hoteli Sorea Máj, sa účastníci zaoberajú iniciatívou Responsible Care a bezpečným manažmentom chemických látok.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Jáne sa koná konferencia CHÉMIA 2015
Zdroj: Dnes24.sk

Konferenciu organizuje Zväz chemického a farmaceutického priemyslu (ZCHFP) SR, spolu so spolupracujúcimi organizáciami a odbornými garantmi, pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR. Informuje o tom Silvia Surová, generálna sekretárka ZCHFP SR.

Responsible Care je iniciatíva chemického priemyslu, ktorej cieľom je neustále zvyšovať starostlivosť o životné prostredie, zdravie a bezpečnosť pri výrobe a používaní chemických výrobkov. Práve tejto iniciatíve je venovaný prvý deň konferencie, ktorý sa podrobne venuje aj emisiám do ovzdušia a novému zákonu o odpadoch a vodách. Druhý deň konferencie sa bude zaoberať bezpečným manažmentom chemických látok so zameraním na biocídy, nariadeniu REACH (nová chemická legislatíva EU), prekurzorom drog a výbušnín. Tretí deň konferencie sa bude venovať bezpečnému manažmentu chemických látok so zameraním na expozičné scenáre a nariadeniu CLP (Classification, Labelling and Packaging – o klasifikácii, označovaní a balení látok).

Podľa údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR, v roku 2014 dosiahli tržby slovenských chemických a farmaceutických firiem v bežných cenách 9,677 miliardy EUR, kým v roku 2013 to bolo 10,197 miliardy EUR a v roku 2012 až 10,734 miliardy EUR. Na celkovej produkcii priemyselnej výroby SR sa chemický a farmaceutický priemysel SR podieľa 18,5 %, v odvetví prevažujú malé a stredné firmy – v súčasnosti tu podniká 275 firiem s viac ako 20 zamestnancami. Vlani sa v nich zvýšila zamestnanosť na 39 002 zamestnan­cov. Výrobný program tvorí široké spektrum produktov, od organických a anorganických chemikálií, cez priemyselné hnojivá (amoniak), pneumatiky, výrobky z gumy, farby, laky, liečivá, až po sofistikované špeciálne výrobky a chemické vlákna. Zabezpečujú aj medziprodukty pre ďalšie spracovanie.

V Liptovskom Jáne sa koná konferencia CHÉMIA 2015
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM