Jaroslav Dodok Tlačové správy

UNIKÁTNE FOTO: Dvojica vášnivých hotelierov zmenila ubytovňu pri Bystrici na nepoznanie

Len málokedy sa naskytne príležitosť vidieť, čo dokázali Juraj s Jozefom za uplynulých šesť rokov. Starú ubytovňu prerobili na štýlový 3-hviezdičkový hotel. Pozrite si veľkú premenu na ZÁBEROCH!

Ilustračný obrázok k článku UNIKÁTNE FOTO: Dvojica vášnivých hotelierov zmenila ubytovňu pri Bystrici na nepoznanie
35
Galéria

Juraj Vlček a Jozef Bulla sa pred pár rokmi rozhodli riskovať. Jedna skúsenosť v zahraničí zmenila ich pohľad na to, čo chcú v živote robiť. Vyhliadli si starú ubytovňu na Osrblí, ktorú chytili do svojich rúk a zmenili ju doslova na nepoznanie. Prečítajte si ich príbeh a pozrite na fotografie Hotela Zerrenpach kedysi a dnes.

Škola života v Taliansku

Podnikať na Slovensku je poriadne veľké sústo pre mnohých. A ani v oblasti hotelierstva tomu nie je inak. Jozef Bulla bol po ťažkých začiatkoch nútený vycestovať za prácou do zahraničia, kde získal cenné skúsenosti a hlavne finančné prostriedky. Počas pracovnej stáže zakotvil v Taliansku, kde pôsobil v rôznych reštauráciách či hoteloch.

„Bola to pre mňa škola života. Makať v talianskej reštike Voegele a svetovo známej Christiania-la villa ma stálo množstvo síl, no dnes to vidím ako kľúčový moment môjho života,“ hodnotí Jozef Bulla. Počas tohto obdobia sa naučil pracovať rýchlo, kvalitne a hlavne bez prestávky.

Sen a odhodlanie

Za túto príležitosť je však vďačný. "Naučil som sa pracovať pod tlakom, videl som ako funguje kuchyňa, ako spolupracuje personál, pozorne som si všímal aj riadenie celej prevádzky,“ spomína si Jozef, ktorý dnes zo svojich skúsenosti čerpá ako majiteľ Hotela Zerrenpach. So svojim kamarátom Jurajom Vlčekom to spolu ťahajú už 18 rokov. Začínali s prenájmom chalúp či cestovnou agentúrou.

Pred deviatimi rokmi však o vlastnom hoteli len snívali. Svoje ambície a túžby sa rozhodli premeniť na realitu. V blízkosti svojich dvoch chalúp si na Osrblí, medzi Banskou Bystricou a Breznom, vyhliadli ubytovacie zariadenie, ktoré však nebolo práve v najlepšom stave.

"Začiatky boli drsné. Ubytovňa nutne potrebovala rekonštrukciu. Chýbala časť interiéru, mali sme problém s kúrením a ani reštaurácia nebola práve oslnivá,“ spomína si.

Vyhrnuli si rukávy

Namiesto frflania si však vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce. Rekonštrukcia si vyžadovala financie, preto sa hneď v úvode zadĺžili. ,,Najviac nás brzdí neskutočná byrokracia a nezmyselné obmedzujúce zákony!“ zdôrazňuje Juraj Vlček.

Svojho sna sa však vzdať nechceli. Po čase videli prichádzali prvé výsledky. Interiér, ktorý vymenili, ľudia okamžite ocenili. Aj reštaurácia, ktorá prešla kompletnou zmenou, si hneď získala pozornosť hostí.

Vášniví hoteliéri však chceli viac. Preto pribudla nová fasáda, zeleň, jazierko aj altánok. Pre náročných hostí zas luxusné apartmány a pre tých, ktorí cestujú za zážitkami, vymysleli štýlový Kurnik šopa bowling, ktorý dýcha históriou. ,,Rodičia si vždy želali miesto pre relax a šport. Tak sme počas pred sezónou vybudovali nový plážový volejbal,“ predstavuje Juraj Vlček, ktorý poznamenáva, že je vkuse obsadený.

Zmena na nepoznanie

,,Keď sme fotografie zrekonštruovaného hotela poslali našim prvým hosťom, neverili vlastným očiam. Niekoľkokrát po sebe sa nás pýtali, či sa pozerajú na rovnaký hotel, v akom pred šiestimi rokmi boli,“ smejú sa hotelieri.

Fotografie premeny starej ubytovne na vynovený hotel zverejnili aj na svojom Facebooku. Ľudia neskrývali prekvapenie. "Prišli sa pozrieť na Osrblie a strávili u nás víkend, dva,“ dodáva.

Kľúčom k úspechu bolo rozhodnutie zmeniť názov z bývalej turistickej ubytovne Biatlon, ktorá mala neskutočne zlé meno, na Hotel Zerrenpach.

Vlastné pivo

A niekoľko prekvapení pre hostí pripravili aj v štýlovej reštaurácii s letnou terasou. V ponuke je domáca kuchyňa a vlastné pivo Zerrenpacher s jantárovou farbou a horkou chuťou. Prvú várku piva varili v roku 2013 a odvtedy vyprodukovali 21. edícií. Špecialitou kuchyne sú aj vlastné koláče, ktoré podľa slov majiteľov nedostaneme nikde na Slovensku – stromník a drevník.

Unikátnu premenu penziónu na Hotel Zerrenpach si môžete pozrieť aj v našej fotogalérii!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Prečítajte si aj:

FOTO: Tekutý poklad len kúsok od Bystrice. Zo zeme vyviera hotový dar prírody

Podnikáte v Bystrici? Objavte spôsob ako sa skutočne zviditeľniť

FOTO premeny: Chátrajúcu ubytovňu zmenili na štýlový hotel!
35
Galéria
Zdroj: Archív Hotel Zerrenpach
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM