Jakub Forgács Tlačové správy

Týždeň dobrovoľníctva prekonal minuloročnú účasť: Stovky ľudí odpracovali bez nároku na honorár vyše 9 700 hodín

Pomohli dobrej veci, no peniaze za to nechceli... Dobrovoľníci opäť ukázali, čo všetko sa dá spraviť, keď sa spojí dobrý úmysel s ochotou.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň dobrovoľníctva prekonal minuloročnú účasť: Stovky ľudí odpracovali bez nároku na honorár vyše 9 700 hodín
Zdroj: Dnes24.sk

Od stredy 16. septembra do utorka 22. septembra mali ľudia v celom Banskobystrickom kraji možnosť už po tretíkrát nazrieť do farebného sveta dobrovoľníctva a pomôcť dobrej veci. Kampaň Týždeň dobrovoľníctva prekonala účasť z minulého roku. 1891 dobrovoľníkov v 81 organizáciách po celom Banskobystrickom kraji odpracovalo spolu 9733 hodín, bez nároku na honorár. Sprievodných podujatí sa zúčastnilo ďalších viac ako 1358 účastníkov.

Tohtoročné motto „Vyfarbi ho s nami!“ sa odrazilo v množstve pestrých aktivít, nielen obrazne ale aj doslovne. Dobrovoľníci vymaľovali ulice, lavičky, preliezky, opravovali chránené domy, skrášľovali verejné priestranstvá, inštalovali náučné chodníky, ukladali knihy, vyrábali učebné pomôcky, pomohli klientom rôznych zariadení pri denných aktivitách, ale hlavne spestrili svoj aj niečí deň. Okrem toho sa zrealizovalo množstvo sprievodných aktívít, ako napríklad diskusií o dobrovoľníctve.

Týždeň dobrovoľníctva vyvrcholil záverečnou párty pre zapojených dobrovoľníkov 22. septembra o 19:00 v Záhrade – Centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici, ktorá bola zároveň aj narodeninovou oslavou 15-ho výročia založenia Centra dobrovoľníctva.

Organizátori kampane z občianskeho združenia Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici, sú spokojní. „Opäť nás potešila vyššia účasť oproti minulému i predminulému roku. Je to znak, že ľuďom sa táto kampaň páči, a nás to motivuje v jej pokračovaní. Ďakujeme všetkým, ktorí vyfarbili Týždeň dobrovoľníctva spolu s nami.“ uzatvára koordinátorka kampane Jana Oravcová.

Hlavnými partnermi Týždňa dobrovoľníctva 2015 boli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Nadácia Orange a Mesto Banská Bystrica.

Čítajte tiež:

To sa v Bystrici len tak nevidí: Primátor vymenil úradovanie za prácu so štetcom a vytrhávanie buriny

Projekt, ktorý nemá na Slovensku obdobu: Bystrickú uličku vymaľujú siluetou mesta!

Foto: Centrum dobrovoľníctva

Týždeň dobrovoľníctva v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM