Barbara Dallosová Tlačové správy

SÚŤAŽ o lístky na vianočný koncert Slovenského komorného orchestra: Užite si neopakovateľný zážitok na kremnickom hrade!

Skutočná vianočná atmosféra sa rozleje Kostolom sv. Kataríny v tretiu adventnú nedeľu. Concertom grossom sa predstaví Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala. Nenechajte si ujsť jedinečný umelecký zážitok vysúťažte si s nami lístky...

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ o lístky na vianočný koncert Slovenského komorného orchestra: Užite si neopakovateľný zážitok na kremnickom hrade!
Zdroj: TASR

V Kostol sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici sa v nedeľu 14.12 o 18:00 rozozvučí vianočnými melódiami v podaní úžasných inštrumentalistov. Tie najkrajšie Vianoce pre uši i dušu vám naservíruje orchester nesúci meno vynikajúceho huslistu sliezskeho pôvodu, Bohdana Warchala.

Počuli ich už v Taliansku aj v Kórei

Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala vznikol v roku 1960 na pôde Slovenskej filharmónie. Pri jeho zrode stál huslista sliezskeho pôvodu Bohdan Warchal a viedol ho 40 rokov. Dnes je jeho umeleckým vedúcim Ewald Danel.

Orchester objavil pre slovenské publikum mnohé doteraz na Slovensku neuvedené diela svetových autorov. Významnou mierou sa podieľa na uvádzaní slovenskej hudobnej tvorby, od roku 2001 premiéroval viac ako päťdesiat skladieb. V poslednom období účinkoval na festivaloch v ruskom Petrohrade, Taliansku, Českej republike, uskutočnil koncertné turné po Japonsku a Južnej Kórei, predstavil sa na festivaloch v Azerbajdžane (Baku) a v Českej republike.

Atmosféra ovládne aj areál hradu

Zároveň sa v areáli Mestského hradu v Kremnici uskutočnia Vianočné mini trhy. Už od tretej poobede si môžete priamo v hradnom areáli vychutnať adventnú atmosféru, potešiť seba či svojich blízkych milými darčekmi a vianočnými handmade dekoráciami od lokálnych výrobcov, alebo ochutnať vianočný punč a iné sviatočné dobroty.

Lístky pre vás

V Kremnici sa orchester predstaví Concertom grossom, známym ako Vianočné concerto Arcangela Correlliho, dielami Johanana Sebastiahana Bacha, Leoša Janáčka a tradičnými vianočnými melódiami. Len u nás môžu traja z vás získať po dve vstupenky. Stačí odpovedať na našu otázku a potom si už len v kalendári zakrúžkovať 14. december.

Otázka: Kto je súčasným umeleckým vedúcim Slovenského komorného orchestera Bohdana Warchala?

Vaše odpovede čakáme na mailovej adrese ziar@global24.sk do 10. decembra. Pri správnej odpovedi uveďte aj vaše telefónne číslo, aby sme sa s vami mohli rýchlejšie skontaktovať, v prípade výhry.

Prepredaj vstupeniek je v NBS Múzeum mincí a medailí Kremnica. Vstupenku si môžete aj rezervovať: 045/678 03 08, 0906 124 023

Vianočné concertino exkluzívne v Kremnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM