Jakub Forgács Basketbal

Reprezentácie s bystrickými Pumami? Naše basketbalistky mieria na majstrovstvá Európy aj sveta

Banskobystrický klub ŠKP 08 sa môže pochváliť skutočne talentovanými hráčkami. Ich kvality nezostali nepovšimnuté a povolali ich preto aj do slovenských reprezentácií.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentácie s bystrickými Pumami? Naše basketbalistky mieria na majstrovstvá Európy aj sveta
Zdroj: TASR

V týchto dňoch sa konajú posledné tréningy v sezóne 2013/14 a počas mesiaca júl bude väčšina dievčat v klube naberať nové sily do nasledujúcej sezóny. Väčšina preto, že aj v tejto sezóne bude mať v reprezentačných družstvách zastúpenie aj ŠKP 08 Banská Bystrica.

Bystričanky mieria na Majstrovstvá sveta

Už za pár dní sa v českých mestách Klatovy a Plzeň rozbehnú Majstrovstvá sveta dievčat do 17 rokov (28.6. – 6.7.). Slovenskú Republiku budú okrem iných reprezentovať aj „naše“ Miroslava Mištinová a Lucia Striešová. V širšej nominácií boli zaradené aj Jana Matejčíková a Natália Jelenčíková, ktoré však z účasti na tomto podujatí vyradili zranenia.

Natália mala dlhodobé zdravotné problémy, z ktorých sa však postupne dostáva. Potešujúce však je, že už sa zapojila do tréningového procesu a postupne sa dostáva na úroveň na akú sme u nej boli zvyknutí. Janu trápilo rameno prevažnú časť druhej polky sezóny a momentálne má stále naordinované voľno.

Predvedú sa aj na Majstrovstvách Európy?

V termíne 3. – 13.7. sa v talianskom meste Udine uskutočnia Majstrovstvá Európy žien do 20 rokov (A divízia). Aj keď ešte nie je zverejnená finálna nominácia našej krajiny, s najväčšou pravdepodobnosťou budeme mať v tomto výbere viacnásobné zastúpenie v podobe rozohrávačky Kataríny Urbániovej a krídelníčok Kataríny Piperkovej a Lucii Ondrejkovej.

Okrem týchto troch hráčok bude súčasťou reprezentačného družstva aj odchovankyňa nášho klubu Nikola Dudášová, ktorá momentálne pôsobí v Piešťanských Čajkách. Aj v tomto výbere sme mohli mať viac hráčok, nebiť zranenia Alici Moravčíkovej. Alica sa v tejto sezóne vypracovala na spoľahlivú hráčku a určite by prehovorila do nominácie, keďže pivotmanský post je dlhodobo najciteľnejšou slabinou našich výberov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM