Kultúra

Realita v Bystrici cez hľadáčik fotoaparátu: TENTO fotograf svoje diela nijako neprikrášľuje

Naše mesto sa môže popýšiť množstvom krásnych fotografií, ktoré ho zachytávajú. Nie každý fotograf však vyhľadáva to naj. Ako vyzerá Banská Bystrica, keď jej na kráse nechcú uberať, ani pridávať a fotia ju takú, aká v danom momente je?

Ilustračný obrázok k článku Realita v Bystrici cez hľadáčik fotoaparátu: TENTO fotograf svoje diela nijako neprikrášľuje
Zdroj: Dnes24.sk

Už začiatkom októbra v historických priestoroch Radnice mesta Banská Bystrica predstaví svoju prácu banskobystrický fotograf jurius. Ten pred rokom nafotil naše mesto z trochu iného uhla ako ostatní fotografi a turisti. Nesnažil sa jej na kráse uberať, ani pridávať, fotil ju takú, aká v danom momente bola.

Výstava URBANská Bystrica nemá prezentovať turistické a historické dominanty mesta. „Fotil som predovšetkým všedný život ľudí v priestore od Sásovej, cez Podlavice až po Radvaň. Bol som presvedčený, že aj tieto tváre Bystrice sú krásne a skutočne som sa nemýlil,“ hovorí jurius.

Mladý tvorca si zvolil netradičný spôsob práce, vďaka ktorému výstava podáva správu nielen o súčasnej Bystrici, ale aj duchu doby. Bystrické urbánne dominanty fotil za jazdy autom a fotografie zachytával na mobil. Fotografie doplnil o retro-filtre, pretože ako hovorí fotograf, aj dnešná realita raz bude „starými zlatými časmi“.

Výstava URBANská Bystrica bude pre verejnosť prístupná od 7. októbra do 17. októbra v priestoroch historickej Radnice Mesta Banská Bystrica na Námestí SNP.

Zábery z bystrických ulíc bez prikrášlenia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM