Správy

Pracuj pre dobrý kraj: Úrad chce prilákať ľudí z celého Slovenska

Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) potrebuje personálne posilniť svoje rady, a preto spúšťa náborovú kampaň Pracuj pre dobrý kraj

Ilustračný obrázok k článku Pracuj pre dobrý kraj: Úrad chce prilákať ľudí z celého Slovenska
Zdroj: BBSK

Kampaň Pracuj pre dobrý kraj má za cieľ prilákať motivovaných a odborne zdatných ľudí z celého Slovenska, prípadne i zahraničia. Čaká na nich 30 voľných pracovných pozícií na úrade, ktoré by chceli obsadiť v najbližších týždňoch.

„Tak ako sme deklarovali na začiatku, chceme vybudovať silný tím. Ide nám o rozvoj kraja a na to potrebujeme zapojiť do práce schopných, odborne zdatných ľudí,“ zdôraznil v utorok predseda BBSK Ján Lunter.

Voľné pozície

Kraj hľadá nových riaditeľov odborov, vedúcich oddelení, ale i špecialistov na referentské pozície. Cieľom je vytvoriť úrad, ktorý si plní úlohy vyplývajúce zo zákona a pružne reaguje na aktuálne projektové výzvy.

Ako doplnil riaditeľ Úradu BBSK Matúš Hollý, snažia sa, aby sa informácie o voľných pracovných pozíciách dostali k čo najviac ľuďom.

Kampaň Pracuj pre dobrý kraj budú viesť otvorene a transparentne. Miesta chcú obsadiť odborníkmi, ktorí sa budú riadiť vlastným zdravým rozumom, nie na základe straníckeho trička.

„Nechceme, aby informácie o náborovej kampani viseli niekde na nástenke alebo to bolo zašité na webstránke kraja. Vypísané pracovné pozície budeme aktívne propagovať cez portál profesia.sk, na našom webe a na sociálnych sieťach,“ konštatoval Hollý.

Podľa neho v súčasnosti na Úrade BBSK pracuje približne 130 aktívnych zamestnancov, úrad je však personálne podhodnotený. Stav so zhruba 160 pracovníkmi má byť v súlade s novou organizačnou štruktúrou a zabezpečí plné sfunkčnenie úradu. Ako dodal, priemerná mzda zamestnanca na úrade je dnes okolo 890 eur v hrubom.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM