Marcel Mojžiš Krimi

Pozor na alkohol aj pneumatiky: Viac policajtov na cestách bude až do 6. januára!

Na cestách počas vianočných sviatkov i na prelome roka natrafíme na viac policajtov. Cieľom je zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ochrana života, zdravia a verejného poriadku. Zvýšený počet mužov zákona bude na vozovkách až do 6. januára.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na alkohol aj pneumatiky: Viac policajtov na cestách bude až do 6. januára!
Foto: Eva Viestová

Predvianočné obdobie je typické ruchom v uliciach a nákupných centrách. Vianočné trhy, či nákupy darčekov vyháňajú do ulíc viac chodcov. Mnohí sú nervózni a nesústredení. Prechádzajú mimo priechod pre chodcov a na priechode sa neriadia podľa svetelnej signalizácie. Viac policajtov bude preto dohliadať na bezpečnosť najmä v okolí nákupných centier.

Dopravní policajti sa snažia zabrániť tvoreniu kolón a tak už v tomto období zabezpečujú priepustnosť cestných ťahov. „Hliadky dopravnej a poriadkovej polície sa v týchto dňoch zameriavajú aj na kontrolu stavu pneumatík a ich použitie v zimnom období,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Policajti kontrolujú používanie reflexných prvkov cyklistami a chodcami za zníženej viditeľnosti.

Streda, 26. decembra je dňom Štefanských zábav. Práve týmto dňom už začínajú prípravy na vítanie Nového roka. Policajti však ani v tomto období nebudú zaháľať a zvýšia dohľad na cestách. „Nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, budú okrem nehody riskovať aj pokutu či väzenie. Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy,“ povedala Mária Faltániová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM