Jakub Forgács Rôzne Správy

Poznáte prírodnú atrakciu pri Lučatíne? Na tejto skale sa nudiť nebudete, FOTO

Okolitá príroda ponúka mnohé zákutia, ktoré stoja za návštevu. Jedným z nich je aj Lučatínska skala. Viete, čím je zaujímavá?

Ilustračný obrázok k článku Poznáte prírodnú atrakciu pri Lučatíne? Na tejto skale sa nudiť nebudete, FOTO
21
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí Bystričania dobre poznajú „malý Slovenský raj“, ktorý sa nachádza neďaleko Suchého vrchu. Ku skalnej vyhliadke vedú na úbočí Trávneho Ždiaru viaceré rebríky. Ak sa vám podobné dobrodružné výlety páčia, nemali by ste obísť ani Lučatínsku skalu.

Lučatínska skala sa nachádza hneď za obcou Lučatín, keď sa vyberiete smerom na Hiadeľ. Pri prvej informačnej tabuli Turisticko – náučného chodníka Hiadeľskou dolinou sa treba vybrať serpentínami vľavo, kde zaiste neprehliadnete tabuľku s nápisom: „Lučatínska skala – pre deti od 1 do 100 r“.

Po krátkom stúpaní chodníčkom, ktorý bol v čase našej návštevy pekne upravený a na niektorých miestach spevnený drevami či lemovaný reťazami, prídete až k spomínanej skale. Tá už na prvý pohľad nie je úplne obyčajnou.

Ďalšie aktuálne správy

Pri Lučatínskej skale nechýba drevené zábradlie, lavička a nápis „lezecká skala“. A presne tým je zaujímavá. Na vrchol sa viete dostať niekoľkými cestičkami s pomocou stupačiek a reťazí, ktorých sa viete pridŕžať. Samozrejme, opatrnosť je na mieste, na niektorých miestach je skala dosť strmá.

Ponúka síce iba obmedzený výhľad na dolinu medzi Lučatínom a Medzibrodom, ale už jej samotné „obliezanie“ je zážitkom. Navyše, ak sa od skaly vydáte ešte o niečo vyššie po lesnom chodníčku, narazíte na pekné posedenie s ohniskom.

Zábery z Lučatínskej skaly si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Lučatínska skala pripomína malý Slovenský raj
21
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM