Jakub Forgács Rôzne

Poslancov Europarlamentu si volia aj vo Vlkanovej: Ľudí viac zaujíma motozraz, futbal a huby

Vo Vlkanovej to okrem volieb do Európskeho parlamentu žije aj stretnutím veteránov a futbalom. Účasť voličov je nízka, zatiaľ neprišiel ani nikto s voličským preukazom.

Ilustračný obrázok k článku Poslancov Europarlamentu si volia aj vo Vlkanovej: Ľudí viac zaujíma motozraz, futbal a huby
Zdroj: Webnoviny.sk

Obec Vlkanová v Banskobystrickom okrese žije dnes viac motozrazom veteránov, futbalom a hubami, než eurovoľbami. Vo Vlkanovej sú dva okrsky, v jednom je zapísaných 30 voličov a v druhom 28. „Účasť je úbohá, ledva päť percent,“ tvrdí predseda jednej z okrskových komisií na obecnom úrade Vladimír Dúbrava.

Vlkanová si dnes užíva teplé slnečné počasie a podľa Dúbravu huby v okolí Vlkanovčanov lákajú skôr do lesa než do volebnej miestnosti. Navyše, na jednom konci dediny sa hrá futbal, na druhom si dali celodenný motozraz veteráni. Do 16:00 zatiaľ nevyužili možnosť zúčastniť sa na eurovoľbách a prísť voliť na základe voličských preukazov.

Akciu veteránov organizujú priaznivci motoriek a automobilov rôznych značiek a ročníkov už po štvrtý raz a nejde iba o klasický motozraz, ale o celodenné kultúrno-spoločenské stretnutie pre malých i veľkých. Večer sa už tešia na vystúpenie známej českej kapely Laura a její tygři a kapely Queenmania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM