Marcel Mojžiš Krimi

Kamarát hľadaného Cinkotu: Dušan je na severe Slovenska, môže si siahnuť na život

AKTUALIZOVANÉ! Blízky kamarát Dušana Cinkotu prehovoril o tom, kde sa herec skrýva. Odsúdenému banskobystrickému rodákovi a bývalému členovi zvolenského divadla Dušanovi Cinkotovi sa už vyjadril aj policajný prezident. Tibor Gašpar vylúčil, že Cinkota bol agentom polície.

Podľa neho sa stretával s jedným policajtom, ale s akciou, pri ktorej ho zadržali, to nemalo nič spoločné. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme. „Oslovil istého policajta, ale nešlo o oficiálne riadenú spoluprácu. V žiadnom prípade sa nevykonala kontrolovaná dodávka alebo predstieraný prevod, v ktorom by vystupoval ako agent,“ cituje denník Gašpara.

Kúpa bez policajných peňazí

Cinkota sa s policajtom údajne stretol niekoľkokrát. Informácie, ktoré mu dal, však podľa Gašpara nesúviseli s predmetnou akciou v Dúbravke. Polícia v tejto mestskej časti sledovala „varičov“ drogy a zistila, že ich tam chodí kupovať aj Cinkota. Policajt, s ktorým sa stretával, o tom vraj nevedel, herec mu to nepovedal.

Ak by kupoval drogu ako policajný agent, prevod by musel schváliť minister vnútra a použili by sa policajné peniaze. Herec podľa polície platil vlastnými peniazmi. Podľa Gašpara by za všetkým bola rozsiahla dokumentácia.

Policajti Dušana Cinkotu zadržali v máji 2007 pri akcii, keď u neho našli 200 dávok pervitínu. Za to bol odsúdený na osem rokov väzenia, keďže ho s drogami chytili už druhýkrát. Krajský súd v Bratislave 5. decembra zamietol jeho odvolanie voči rozsudku prvostupňového Okresného súdu Bratislava IV z marca tohto roku. Na zasadnutí súdu sa herec však nezúčastnil a po vynesení rozsudku zmizol a vypol si aj svoj mobil.

Spoveď Cinkiho kamaráta

Polícia po známom hercovi po pár dňoch vyhlásila pátranie. Zatiaľ sa však mužom zákona neprihlásil a polícia ho stále hľadá. Pre denník Nový Čas však prehovoril jeho blízky kamarát, podľa ktorého sa Cinkota nenachádza za hranicami, ale je niekde na severnom Slovensku.

„Je na severe Slovenska a o jeho pobyte vie iba málo ľudí, povedal by som, že ide o minimálne číslo. Ak sa sám neprihlási, každú ďalšiu minútu hrozí, že si pichne zlatú dávku. Bojí sa väzenia a niet sa čomu čudovať,“ povedal hercov známy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM