Jakub Forgács Krimi

Policajné papuče na autách v Banskej Bystrici: Strážcovia poriadku sa v meste rozhodne nenudili!

Bystrickí mestskí policajti okriem iného dohliadajú aj na dopravnú situáciu v meste. Pozrite sa, akými spôsobmi museli muži zákona riešiť problémy s vodičmi, ktorí si neplnili svoje povinnosti tak, ako mali.

Ilustračný obrázok k článku Policajné papuče na autách v Banskej Bystrici: Strážcovia poriadku sa v meste rozhodne nenudili!
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne Mestskej polície v Banskej Bystrici Marianny Belancovej, bolo v roku 2014 založených celkovo 2873 technických zariadení na zabránenie odjazdu motorového vozidla, rok predtým bolo založených celkovo až 3798 „papúč“. „Odťahová služba pre potreby Mestskej polície Banská Bystrica nie je zriadená už niekoľko rokov,“ uviedla hovorkyňa.

„Mestská polícia Banská Bystrica plnením svojich základných úloh pri zabezpečení verejného poriadku a preverením oznámení od obyvateľov mesta zistila v roku 2014, že na parkoviskách a spevnených plochách pri obytných domoch stálo 8 motorových vozidiel bez evidenčných čísel a 62 motorových vozidiel bez platnej emisnej a technickej kontroly,“ pokračovala hovorkyňa, podľa ktorej bolo rok predtým zaznamenaných až 16 vozidiel bez evidenčných čísel a 121 bez platnej emisnej a technickej kontroly.

A ako sa riešili takéto prípady? „Mestská polícia vozidlá bez evidenčných čísel zadokumentuje a celý spisový materiál odstúpi na Mestský úrad Banská Bystrica, oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev,“ informovala Belancová. Ako dodala, vozidlá bez platných emisných a technických kontrol zadokumentuje a celý spisový materiál zasiela ako podnet na začatie konanie na Okresný úrad Banská Bystrica, Odbor pre cestnú dopravu a komunikácie.

Čítajte tiež:

Bezdomovci robia Bystričanom vrásky na čelách: Krik, vulgarizmy aj vzbudzovanie verejného pohoršenia!

Vražda, 45 ukradnutých áut, štyri znásilnenia… Rok 2014 v Bystrici očami polície!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM