Jakub Forgács Iné športy

Pod Urpínom vyrastá hviezda motoristického neba: Richarda Gondu delí krôčik od obrovského úspechu!

Veľký pretekársky talent z Banskej Bystrice. Aj tak by sa dal označiť Richard Gonda, ktorý má síce iba 19 rokov, no pred poslednými pretekmi vedie šampionát formuly 3. Prečítajte si, ako vyzerala jeho doterajšia kariéra...

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpínom vyrastá hviezda motoristického neba: Richarda Gondu delí krôčik od obrovského úspechu!
Foto: Kornel Kubík

Banskobystričania môžu byť pyšní na to, že v ich meste vyrastá svetová hviezda motoristického neba. Ešte len 19-ročný Richard Gonda, jazdiaci za španielsky tím Drivex, má pred poslednými pretekmi v Barcelone náskok 13 bodov pred Angličanom Cameronom Twynhamom. Richard sa tak už čoskoro môže postarať o svoj najväčší doterajší úspech v motoristickom športe, kedy by si pripísal na svoje konto triumf šampióna v European F3 OpenCopa sérií.

Ešte v roku 2010 mladý Gonda bojoval s Formulou Renault do posledných metrov o celkové prvenstvo v CarpathianCupe, ale nakoniec skončil druhý. Richard má vo svojej zbierke množstvo titulov a víťazstiev najmä z Európskeho pohára a Slovenského pohára v minikárach.

O rok neskôr v sezóne 2011 sa jazdec stajne SophideaRacing Team predstavil vo farbách českého tímu KřenekMotorsport s monopostom v legendárnom seriáli WorldSeries by Renault. O rok neskôr sa priebojný Slovák predstavil v sérii NorthernEuropean Cup a zúčastnil sa aj pretekov F2 na maďarskom okruhu na Hungaroringu. Veríme, že Richardovi Gondovi posledné preteky v Barcelone vyjdú dobre a už čoskoro sa bude môcť tešiť zo svojho najväčšieho úspechu v motoristickej kariére.

Foto: Richard Gonda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM