Jakub Forgács Iné športy

Plavecká 24-hodinovka v Bystrici s lákadlom: Diaľkoplavci skúsia pokoriť rekord spred 20 rokov

V štafete odpláva aj účastníčka tohtoročných Majstrovstiev sveta v diaľkovom plávaní z Gwangju, účastníci Majstrovstiev Európy juniorov v diaľkovom plávaní z Račíc, niekoľkonásobní majstri Slovenska v rôznych disciplínach či výhercovia Slovenského pohára v diaľkovom plávaní.

Ilustračný obrázok k článku Plavecká 24-hodinovka v Bystrici s lákadlom: Diaľkoplavci skúsia pokoriť rekord spred 20 rokov
7
Galéria

Obdobie medzi sviatkami v meste pod Urpínom tradične patrí Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovke. V poradí 23. ročník zaplní priestory plavárne na Štiavničkách od piatka, 27.decembra od 12:00 až do soboty, 28. decembra do 12:00.

„Tento plavecký maratón je jedným z najväčších podujatí svojho druhu na Slovensku. Jeho cieľom je propagovať plávanie ako súčasť zdravého životného štýlu. Minulý rok odplávalo symbolických 100 metrov rekordných 1910 plavcov a služby modernej krytej plavárne za 24 hodín využilo takmer 3300 návštevníkov,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Ako ďalej spomenula, aj tento rok čaká na všetkých účastníkov diplom a malý darček od mesta Banská Bystrica. Po skončení podujatia budú vyhodnotení najrýchlejší, najstarší a najmladší plavec, ktorí získajú vecnú cenu. „Súčasťou tohtoročnej edície bude aj 24-hodinovka juniorských diaľkoplavcov, ktorí sa pokúsia vytvoriť nový slovenský rekord,“ pokračovala.

„Po dvojročnej pauze sa opäť športoví plavci zúčastnia na Banskobystrickej plaveckej 24hodinovke, no po prvý raz ako štafeta juniorských diaľkoplavcov. Tím má 19 členov z plaveckých klubov z celého Slovenska, pričom najmladšia plavkyňa má iba 12 rokov a dvaja najstarší majú 18. Výzvou je rekord podujatia z roku 1999, keď 16-členný tím zaplával 110,240 km,“ hovorí miroslava Dubčáková zo slovenskej plaveckej federácie.

V štafete odpláva aj účastníčka tohtoročných Majstrovstiev sveta v diaľkovom plávaní z Gwangju, účastníci Majstrovstiev Európy juniorov v diaľkovom plávaní z Račíc, niekoľkonásobní majstri Slovenska v rôznych disciplínach či výhercovia Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. „Veríme, že mladí diaľkoplavci predvedú spojenie tohto krásneho športu na rekreačnej aj profesionálnej úrovni a budú motiváciou pre účastníkov podujatia,“ dodala Mojžišová.

Zábery z minulých ročníkov Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky nájdete v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zábery z bystrickej plaveckej 24-hodinovky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM