Jakub Forgács Správy

Zvolenská poliklinika bude mať novú strechu: Dotkne sa rekonštrukcia pacientov? FOTO

Stavebné práce, ktoré súvisia s plánovanou rekonštrukciou strechy na budove Polikliniky, odštartovali 20. januára.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská poliklinika bude mať novú strechu: Dotkne sa rekonštrukcia pacientov? FOTO
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen s novým rokom odštartovala prvú zo svojich plánovaných rekonštrukcií v roku 2023, ktoré by pacientom aj zamestnancom mali výrazne zvýšiť komfort. „Prvou na rade je strecha Polikliniky, ktorá prejde kompletnou plánovanou rekonštrukciou. Stavebné a rekonštrukčné práce by mali minimálne zasiahnuť do chodu zdravotníckeho zariadenia,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK.

Stavebné práce, ktoré súvisia s plánovanou rekonštrukciou strechy na budove Polikliniky, odštartovali 20. januára. „Budova má opotrebovanú hydroizolačnú vrstvu strešného plášťa, takže sme pristúpili k plánovanej rekonštrukcii,“ vysvetľuje vedúci technického úseku Nemocnice AGEL Zvolen Vladimír Čaňo. Rekonštrukcia bude mať aj ďalšiu pridanú hodnotu. "V rámci dlhodobého trendu znižovania energetických náročností objektov nemocnice bude v rámci tejto investičnej akcie zrealizované aj plnohodnotné zateplenie strešného plášťa,“ dodáva V. Čaňo. Investíciu v hodnote 368 453,48 eur hradí Nemocnica AGEL Zvolen.

Pozitívnou správou pre všetkých, ktorí nemocnicu navštevujú, ale aj pre zamestnancov je, že stavebné práce by mali v minimálnej miere zasiahnuť do chodu zdravotníckeho zariadenia. "Organizačne a logisticky sme všetko pripravili tak, že doprava materiálu potrebného na výstavbu bude presmerovaná do vnútro areálových priestorov, kde za pomoci dočasného exteriérového stavebného výťahu dôjde k jeho preprave na strechu budovy,“ dodáva technický vedúci. Ukončenie komplexnej rekonštrukcie strechy je naplánované v zmysle harmonogramu v mesiaci máj 2023.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenská poliklinika bude mať novú strechu
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM