Jakub Forgács Správy

Významný míľnik v dejinách Univerzity tretieho veku vo Zvolene. Zažila už 25. promócie

Na pôde Technickej univerzity vo Zvolene sa uskutočnili slávnostné promócie Univerzity tretieho veku vo Zvolene. Tento rok však boli výnimočné.

Ilustračný obrázok k článku Významný míľnik v dejinách Univerzity tretieho veku vo Zvolene. Zažila už 25. promócie
4
Galéria
Zdroj: UTV Zvolen

Na pôde Technickej univerzity vo Zvolene sa uskutočnili slávnostné promócie Univerzity tretieho veku vo Zvolene. Tento akademický rok 2017/2018 ukončilo 184 absolventov v 22 študijných odboroch. Za 25 rokov pôsobenia UTV vo Zvolene bolo už viac ako 1200 úspešných absolventov Univerzity tretieho veku.

„Slávnostné promócie boli významným míľnikom v dejinách Univerzity tretieho veku vo Zvolene, keďže boli dvadsiate piate. Už teda štvrťstoročie ponúkame vzdelávanie seniorov v rôznych oblastiach ako napríklad počítače, cudzie jazyky, záhradníctvo, dejiny, pamiatky UNESCO, tréningy pamäte, psychológia a ďalšie. Medzi našej najúspešnejšie študijné odbory patrí určite anglický jazyk a práca s počítačom“. – uviedol Erik Selecký, vedúci Univerzity tretieho veku vo Zvolene.

„Ak by sme mali zhodnotiť toto 25 ročné obdobie tak by nám nestačila jedna knižka, koľko krásnych aktivít sme pre seniorov zrealizovali, ale na druhej strane ako vo všetkom sme sa museli boriť s problémami, ktoré vývoj prináša. Už dnes sa môžeme pochváliť viacerými medzinárodnými a národnými projektami (Grundtvig, Erasmus, Tempus), viacerými inovatívnymi prístupmi pre seniorov (Facebook, YouTube channel, MOODLE) Virtuálna a dištančná univerzita tretieho veku) a organizáciou Medzinárodnej športovej olympiády. Ďakujeme za podporu vedeniu a kolegom z Technickej univerzity, vďaka ktorým sme mohli vykonávať čo najlepšie prácu vzdelávateľa pre starších občanov v Slovenskej republike,“ dodal Selecký.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo slávnostných promócii Univerzity tretieho veku vo Zvolene!

V OBRAZOCH: Slávnostné promócie Univerzity tretieho veku vo Zvolene
4
Galéria
Zdroj: UTV Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM