Kultúra

Kde si užiť uvoľnené opatrenia? Múzeum v Kremnici otvorilo všetky svoje expozície

Za dodržania opatrení a s limitovaným počtom návštevníkov. Kremnické expozície po dlhých mesiacoch sprístupnili verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kde si užiť uvoľnené opatrenia? Múzeum v Kremnici otvorilo všetky svoje expozície
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Múzeum mincí a medailí v Kremnici je po uvoľnení protipandemických opatrení od stredy opäť otvorené.Podľa aktuálnych otváracích hodín sú návštevníkom k dispozícii všetky expozície. Informovala o tom odborná referentka propagácie múzea Miriam Kostrianová.

„Prijali sme všetky opatrenia a odporúčania, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR a budeme ich dodržiavať pri prevádzke expozícií,“ ubezpečila Kostrianová. Opatrenia sa týkajú najmä predloženia testu na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom, dokladu o prekonaní ochorenia či potvrdenia o absolvovaní očkovania. Limitovaná je i návštevnosť jednotlivých expozícií, najviac ľudí, a to 38 môže v rovnakom čase navštíviť Mestský hrad.

„Aktuálne informácie o dianí v múzeu budeme priebežne zverejňovať na webstránke múzea a profile na Facebooku,“ pripomenula Kostrianová s tým, že na webovej stránke múzea môžu záujemcovia nájsť i otváracie hodiny jednotlivých expozícií.

Od pondelka (19. 4.) je obyvateľom a návštevníkom Kremnice po takmer piatich mesiacoch k dispozícii aj Kultúrne a informačné centrum (KIC). Prevádzka centra je otvorená počas pracovných dní od 9.00 do 15.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žiaru a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM