Kuchársky súboj pri tajchu: Variť môžete guláš aj chobotnicu, ale v kotlíku!
Čo navaríte, je jedno. Dôležité je, aby ste na prípravu maškrty použili kotlík. Svoje kulinárske umenie predvedie aj známy televízny kuchár.
Kotlíkové špeciality od výmyslu sveta ale aj bohatý hudobný program ponúkne Sitnianska paškrta. Toto tradičné letné podujatie pri Počúvadlianskom jazere sa uskutoční sobotu 20. augusta.
Súťažiaci aj z Dominikánskej republiky
Počas podujatia budú družstvá súťažiť v príprave kotlíkových špecialít.
,,Na rozdiel od iných podobných súťaží nie je zadaný druh jedla, iba aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam účastníkov sa medze nekladú, variovať je možné viaceré pokrmy," priblížil riaditeľ oblastnej kancelárie cestovného ruchu Región Banská Štiavnica Igor Kuhn.
Minulých ročníkoch sa podľa jeho slov varenia zúčastnilo vždy okolo desať družstiev. Prišli zo Štiavnice, Baďana, Banskej Belej, ale aj z Petrovca v Srbsku, dokonca z Dominikánskej republiky. Varili sa guláše, ale aj chobotnice, prasacie nôžky a cícer. Na výkon súťažiacich dohliadne a kulinárske umenie predvedie Jaroslav Ertl, jeden z porotcov televíznej kuchárskej show.
Program aj pečené prasiatko
Počas podujatia nebude chýbať ani hudobný program a aktivity pre deti. Celé podujatie bude už tradične slovenskými a českými hitmi sprevádzať skupina Sliačske Mokváne. Pre deti je prichystaná bublinová a kúzelnícka show majstra Talostana, vyhliadková jazda na konskom povoze a maľovanie na tvár. Program ukončí ľudová zábava a pečené prasiatko. Akciu organizuje Región Banská Štiavnica a OZ Sitnianski rytieri.
Foto: ilustračné