Ľubomír Hudačko Futbal

Revúca si prvýkrát podelila body: Nepremenili sme množstvo góloviek, trénerovi dva body chýbajú

V 4.kole IV. ligy Juh prišiel do Revúcej kvalitný súper JUPIE Podlavice Badín. MFK síce neprehral druhý zápas v rade a tróni zatiaľ na príjemnom 4. mieste, avšak o dva body prišiel. Podľa slov trénera tieto body po remíze chýbajú, keďže mužstvo nepremenilo množstvo góloviek.

Ilustračný obrázok k článku Revúca si prvýkrát podelila body: Nepremenili sme množstvo góloviek, trénerovi dva body chýbajú
Foto: Rastislav Búgel

Očakávania fanúšikov o prvom domácom víťazstve začali Revúčania napĺňať od prvej minúty útočnou hrou a maximálnym nasadením v súbojoch.

Zahodené gólovky

V 7. minúte revúcki stredopoliari rozohrali akciu na konci ktorej bol rýchlonohý Švec, ale sieť sa mu gólovo rozvlniť nepodarilo. O niekoľko minút sa v ďalšej príležitosti ocitol Levický, ale technickému zakončeniu po centri Šestinu chýbala presnosť. Do najväčšej šance prvého polčasu sa dostal Švec po kolmici Končeka, pretlačil sa cez stopéra hostí a proti vybiehajúcemu brankárovi zakončil tesne vedľa ľavej žrde.

Ďalšie dve gólovky zahodil Levický, najskôr po samostatnom úniku zmenšil strelecký uhol hosťujúci brankár Škubák aj po následnej dorážke dokázal loptu vyraziť na roh. Streleckú mizériu zavŕšil ten istý hráč po centri Bystrána, keď hlavičkou mieril vedľa odkrytej brány. Hostia sa presingom snažili dostať Revúčanov pod tlak, vypracovali si strelecké príležitosti, no domáca obrana pracovala spoľahlivo, ktorú celý zápas organizoval Majerčík, hrajúci jesennú ćasť vo výbornej forme.

Vyrovnanie 10 minút pred koncom

Druhý polčas sa Badínčania stiahli na vlastnú polovici, prehustili stred poľa a domáci stratili útočnú fazónu z prvého polčasu. Hostia sa v 55. minúte dostali do veľkej šance, ale výborný reflex brankára Smereka nedovolil hosťom skórovať. V 63. minúte po slede chýb centroval z pravej strany Sanitra, v päťke našiel Zehnala a ten prízemnou strelou otvoril skóre na 0:1.

Hráčov MFK Revúca to nezlomilo, snažili sa kombinovať, v súbojoch nechýbal dôraz, veľa ich vyhral jeden z najlepší hráčov domácich Smrek, dokázal aj presne rozohrať, ale vo finálnej fáze chýbalo domácim šťastie. To sa priklonilo na revúcku stranu až po rohovom kope Končeka a hlavičke Majerčíka, ktorý v 79. minúte vyrovnal na 1:1. Domáci mali ešte niekoľko menších príležitostí, no gólman hostí Škubák bol neprekonateľný.

Tréner Igor Jakubička: „Ak nepremeníme niekoľko čistých gólových príležitostí, len ťažko môžeme pomýšľať na víťazstvo. Chlapcov však musím pochváliť, išli na doraz, vypracovali si množstvo šancí, diváci videli výborný duel, ale dva body nám chýbajú.“

  • 4. kolo IV.liga Juh, MFK Revúca 1:1 JUPIE Podlavice Badín
  • Góly: 79´ Majerčík – 63´ Zehnal
  • ŽK: Majerčík, Švec – Sanitra, Konder, Škubák

MFK Revúca: Smerek, Majerčík, T. Urc, Čellár, Pšida, Smrek, P. Konček, Šestina (72´ E. Urc), Bystrán, Levický, Švec

JUPIE Podlavice Badín: Škubák, Hroš, Švec, Baláž, Konder, Lešták (77´ Ďuriš), Ďurta, Zehnal, Nemec (69´ Veselovský), Sanitra (63´ Plško), Kubinec

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM