Jakub Forgács Krimi

Krajskí policajti VARUJÚ: Na cestách pribúdajú nehody motocyklistov, FOTO

Najčastejšou príčinou, ktorá sa podpisuje pod nehody motocyklistov, je podľa slov polície prekročenie maximálnej dovolenej rýchlosti jazdy.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí policajti VARUJÚ: Na cestách pribúdajú nehody motocyklistov, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Oddelenie komunikácie a prevencie KRPZ v BB

Za prvé štyri mesiace banskobystrickí krajskí policajti v kraji riešili už šesť nehôd motocyklistov. Informovali o tom na sociálnej sieti a dodali: „Jeden prišiel o život, jeden sa ťažko zranil a traja boli ľahko zranení. V dvoch prípadoch bol vinník nehody pod vplyvom alkoholu.“

„Najčastejšou príčinou, ktorá sa podpisuje pod nehody motocyklistov, je prekročenie maximálnej dovolenej rýchlosti jazdy. Porušenie povinností vodiča patrí „druhej priečke“ v štatistike príčin dopravných nehôd motocyklistov. Jednou z príčin dopravnej nehodovosti u motocyklistov je aj alkohol,“ vymenovali policajti so slovami, že ďalším faktorom pôsobiacim na nehodovosť je aj stav vozovky.

„Samozrejme, nie za každú dopravnú nehodu je zodpovedný motocyklista, ale v záujme vlastnej bezpečnosti by sa mali vyvarovať nebezpečnej jazde, porušovaniu dopravných predpisov a taktiež by si mali uvedomiť, že vodiči ostatných motorových vozidiel nie vždy dokážu predvídať ich spôsob jazdy,“ dodali muži zákona.

Zábery zo spomínaných nehôd nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nehody motocyklistov v Banskobystrickom kraji
10
Galéria
Zdroj: Oddelenie komunikácie a prevencie KRPZ v BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM