Jakub Forgács Správy

Erika priniesla do Rooseveltky krásny DAR: Onkologické pacientky zažiaria aj bez vlasov, FOTO

Cieľom je dodať ženám aj pri ich neľahkom osude sebavedomie a povzbudiť ich. Čo vďaka bývalej pacientke Erike dostanú?

Ilustračný obrázok k článku Erika priniesla do Rooseveltky krásny DAR: Onkologické pacientky zažiaria aj bez vlasov, FOTO
3
Galéria

Erika Mokry, zakladateľka občianskeho združenia Tak trocha inak , ktorá si sama prešla onkologickým ochorením, darovala onkologickým pacientkam vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Rooseveltva v Banskej Bystrici "štartovací balíček“ Krásnej a výnimočnej tebe. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že cieľom je dodať ženám aj pri ich neľahkom osude sebavedomie a povzbudiť ich.

Čo obsahuje balíček?

Už niekoľkú zásielku od Eriky prevzali vedúca a staničná sestra Onkologickej kliniky SZU, ktoré ich budú rozdávať pacientkam, ktoré počas liečby prišli o vlasy.

„V balíčku si naše pacientky nájdu brožúrku, ktorej autorkou je Erika, kde sa podelila o svoje skúsenosti počas liečby. Brožúrka sprevádza pacientky týmto náročným obdobím a odpovedá na otázky, ktoré si s určitosťou kladú od samotného začiatku ich diagnózy. V každom balíčku, alebo skôr krabičke sa nachádza aj nádherný turban, ktorý nachvíľku nahradí našim pacientkam ich korunu krásy,“ vymenovala nemocnica.

Turbany sú vyrobené z príjemného materiálu a pacientky ich môžu nosiť či už je von zima alebo teplo. Navyše sú tieto turbany štýlovým doplnkom s jednoduchým nasadzovaním.

Krásne a ženské

"Rovnako ako iné ženy, aj ja som sa počas liečby chemoterapiou a rádioterapiou bála, aké to bude, keď prídem o vlasy. Objavila som však produkty značky Christine Headwear, ktoré mi toto náročné bezvláskové obdobie pomohli zvládnuť o niečo jednoduchšie. Z nutnosti sa stal dokonalý módny doplnok a ja som sa celé "bezvláskové“ obdobie cítila krásne a žensky,“ uviedla Erika Mokry.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: "Štartovací balíček“ Krásnej a výnimočnej tebe
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM