Na Horehroní otvorili novú ATRAKCIU: Čo všetko ponúka Ľadové mestečko? FOTO

Mesto Brezno každý rok prináša svojim obyvateľom, ale aj návštevníkom mesta a regiónu, rôzne novinky a atraktivity. Tento rok si na svoje prídu malí aj veľkí.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní otvorili novú ATRAKCIU: Čo všetko ponúka Ľadové mestečko? FOTO
9
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Mesto Brezno

Piatok v poobedných hodinách sa na breznianskom námestí rozsvietilo Ľadové mestečko. „Mesto Brezno si aj vďaka finančnej podpore Banskobystrického samosprávneho kraja pre obyvateľov i návštevníkov tento rok pripravilo jedinečnú novinku, ktorou je mobilná ľadová plocha. Na viac ako 300 metroch štvorcových si milovníci korčuľovania budú môcť užiť jedinečnú atmosféru breznianskeho námestia neštandardne – na vysvietenom klzisku v centre Ľadového mestečka,“ uviedla Zuzana Jóbová, špecialista destinačného marketingu KOCR Banskobystrický kraj Turizmus.

S komplexnou ponukou služieb

Korčuľovanie bude pre verejnosť k dispozícií takmer každý deň v poobedných hodinách od 15.00 do 20.00 hod. v troch vstupoch. Zúfať nemusia ani tí, ktorí doma korčule nemajú. „Priamo pri ľadovej ploche bude k dispozícií aj požičovňa korčúľ, v ktorej si budú môcť pohodlne požičať korčule dospelí aj deti. Pre najmenších budú na ľadovej ploche k dispozícií aj pomôcky na učenie korčuľovania,“ spomenula Jóbová.

„Mesto Brezno každý rok prináša svojim obyvateľom, ale aj návštevníkom mesta a regiónu, rôzne novinky a atraktivity. Tohtoročné tradičné vianočné trhy nahradilo Ľadové mestečko, kde nebudú chýbať remeselné trhy, občerstvenie, či nová iglu terasa. Najväčším lákadlom a novinkou však bude klzisko s komplexnou ponukou služieb a nový fotopoint v podobe historických kovových saní. Verím, že sa tohtoročný program a novinky budú páčiť všetkým, ktorí naše mesto navštívia a že si spoločne užijeme príjemnú vianočnú atmosféru,“ uviedol Tomáš Abel, primátor mesta Brezno.

Ondrej Lunter, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja doplnil: „realizáciu klziska kraj podporil sumou vyše 23-tisíc eur cez členský príspevok Rozvojovej agentúry BBSK, n.o. v oblastnej organizácii cestovného ruchu Región Horehronie. Vnímame zámer tohto projektu zatraktívniť ponuku mesta Brezno, ktoré vhodne dopĺňa možnosti trávenia času v regióne pod Nízkymi Tatrami. Práve v zimných mesiacoch patrí Horehronie medzi najnavštevovanejšie regióny Banskobystrického kraja a je v našom záujme, aby si návštevníci od nás odnášali široké spektrum zážitkov.“

Nechýba program

Súčasťou Ľadového mestečka je vo vybraných termínoch aj bohatý kultúrny program, ktorý odštartoval Samo Tomeček s kapelou Milujem Slovensko Band. Do 7. januára sa návštevníci či domáci môžu tešiť aj na koncert Dominiky Mirgovej, detské muzikálové rozprávky Snehulienka, či obľúbené Ľadové kráľovstvo s Elsou. Na hlavnom pódiu sa ukážu aj domáce kultúrne telesá ako napríklad Spevácky zbor Úsmev ZUŠ Brezno a Ľudová hudba Čerešienka.

„Našou snahou je, aby bolo Ľadové mestečko dostupné aj pre návštevníkov nášho regiónu. Z Bystrianskej doliny do mesta bude preto premávať Klziskobus podľa platného grafikonu v poobedných aj večerných hodinách. Klziskobus bude k dispozícii bezplatne pre držiteľov regionálnej zľavovej karty Horehronie Card,“ uviedla Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ľadové mestečko v centre Brezna je už otvorené
9
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM