Jakub Forgács Hokej

Novým trénerom Baranov sa stal fínsky kormidelník: Musíme na to ísť pomaly

V prechodnom období viedli tím Ivan Droppa s Tomášom Surovým. Pomáhať budú aj novej trénerskej posile.

Ilustračný obrázok k článku Novým trénerom Baranov sa stal fínsky kormidelník: Musíme na to ísť pomaly
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vedenie hokejového klubu HC' 05 Banská Bystrica spečatilo dohodu s fínskym kormídelníkom Anttim Karhulom, ktorý povedie mužstvo z pozície hlavného trénera. Ivan Droppa a Tomáš Surový pokračujú pri tíme ako jeho asistenti. Hokejový klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

„Určite sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť s Anttim, ktorý má skúsenosti ako hlavný tréner a mali sme na neho dobré referencie. Taktiež po telefonáte s ním som mal z toho dobrý pocit a verím, že sa nám pod jeho vedením bude dariť. Má svoje predstavy, ale nejaké zásadné veci nebudeme môcť meniť. Už na to nie je až taký priestor, v podstate každý druhý deň hráme zápas a tréningov je čoraz menej. Budeme chcieť hrať jednoducho, aktívne a tvrdo,“ prezradil pre portál HC' 05 Banská Bystrica športový manažér klubu, Július Koval.

„Všetko sa udialo pomerne rýchlo. Hľadal som prácu v podstate už od augusta, príliš veľa možností však nebolo a zároveň som čakal na vhodnú príležitosť. V istom bode mi môj agent povedal, že Banská Bystrica prejavila o mňa záujem, bolo to približne okolo Vianoc. Začal som teda sledovať ich zápasy vždy keď to bolo možné. Posledné dni boli hektické, Július mi volal či som stále voľný a povedal som mu, že áno. Som nadšený, je to pre mňa dobrá príležitosť. Určite mám predstavy o zmenách v hre, ale musíme byť trpezliví,“ uviedol pre klubový web samotný Antti.

„Čaká nás množstvo zápasov a málo tréningov. Musíme na to ísť pomaly, nemôžeme všetko otočiť o 180 stupňov,“ dodal 45-ročný rodák z Oulu, ktorý má za sebou bohatú hráčsku kariéru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM