Katarína Reiterová Rôzne

Veľké meškania na železnici: Situácia sa opäť komplikuje, pozrite si aktuálny stav

Na železnici od rána vládne situácia, aká sa len tak nevidí. Kvôli zlému počasiu, ktoré panuje v Bratislave, poriadne meškajú aj vlaky z hlavného mesta smerom na Banskú Bystricu. Napríklad rýchlik, čo z Bratislavy mal k nám vyraziť o 8.03 ráno, sa pohol až popoludní. Pozrite si aktuálny stav.

Ilustračný obrázok k článku Veľké meškania na železnici: Situácia sa opäť komplikuje, pozrite si aktuálny stav
Foto: Katarína Reiterová

Meškanie, z ktorého sa nejednému človeku zatočila hlava. To od rána zažívajú všetci tí, čo sa rozhodli vyraziť po koľajniciach z Bratislavy do Žiaru nad Hronom, Zvolena či Banskej Bystrice. Na bratislavskej Hlavnej železničnej stanici od rána panuje veľmi nepriaznivé počasie. Silné vetrisko zanáša vyhýbky, železničiarom robia problémy aj snehové záveje.

Počasie tak tam doobeda zrušilo príchody a až na výnimky aj odchody vlakov. Železničiari sa však popoludní s tým najhorším dokázali porátať. Onedlho, ale nepriaznivé počasie opäť začalo komplikovať situáciu v osobnej železničnej doprave. Pre silný vietor, vytváranie závejov a zanášanie výhybiek zhruba o 16.00 obmedzili príchod a odchod vlakov v okolí bratislavskej Hlavnej stanice. Ako je to práve teraz s meškaním jednotlivých spojov? Pozrite si konkrétny vlak s aktuálnym meškaním TU.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) požiadala cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom do Bratislavy. Tí, ktorí si už zakúpili lístok a budú musieť zrušiť plánovanú cestu či časť cesty vlakom, budú odškodnení. "V pokladniciach ZSSK v Bratislave im bude vyplatená časť za neprecestovaný úsek, resp. za celý cestovný lístok,“ uviedla Zuzana Červená zo ZSSK.

Žiar24/tasr

Sneh Bratislava hlavna stanica
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM