Krimi Správy

Náročný deň záchranárov v Nízkych Tatrách: Za pár hodín tri vážne úrazy!

Na Veľkonočný pondelok sa museli záchranári v našich horách zmobilizovať hneď niekoľkokrát. Putovali od jedného vážneho úrazu k druhému.

Ilustračný obrázok k článku Náročný deň záchranárov v Nízkych Tatrách: Za pár hodín tri vážne úrazy!
Zdroj: TASR

Horskí záchranári zasahovali vo Veľkonočný pondelok v Nízkych Tatrách pri troch vážnych úrazoch. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke. Na zjazdovej trati, po zrážke dvoch lyžiarov, utrpela vážny úraz hlavy 40-ročná slovenská lyžiarka. Na miesto nehody letela aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ktorá pri zranenej vysadila lekárku.

Medzičasom bol spod Meteorologického žľabu, na severnej strane Chopku, nahlásený úraz hornej končatiny 17-ročného slovenského lyžiara.

,,Lyžiara na mieste ošetrili záchranári HZS, končatinu mu zafixovali a z kotla ho prevzala posádka vrtuľníka. Lyžiar bol vzápätí transportovaný na Rovnú hoľu, odkiaľ ho za pomoci snežného skútra previezli záchranári k privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci. Na Rovnej holi následne naložili záchranári na palubu zranenú lyžiarku, ktorá bola po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu transportovaná do nemocnice v Poprade," uvádza sa na stránke.

Na južnej strane Chopka zasahovali záchranári HZS po páde 23-ročnej slovenskej lyžiarky na jednom z traverzov. ,,Pádom si spôsobila poranenie hlavy, a tiež sa na mieste nedal vylúčiť úraz chrbtice. Lyžiarka bola pri vedomí, bola zafixovaná do vákuového matraca a transportovaná na Srdiečko. Pre závažnosť úrazu bola na miesto vyslaná posádka VZZS zo Žiliny, ktorá pacientku previezla do nemocnice v Banskej Bystrici," informuje HZS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM